Buzz

Ασκήθηκε επισήμως δίωξη εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

H ομάδα δικηγόρων του Γουάινστιν δεν κατάφερε να επιτύχει την απόρριψη των κατηγοριών του για βιασμό πρώτου και τρίτου βαθμού και σεξουαλική κακοποίηση. Εναντίον του συντάχθηκε κατηγορητήριο και αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Ασκήθηκε επισήμως δίωξη εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Προκλητικός κι αμετανόητος, χαμογελώντας και κρατώντας δυο «συμβολικά» βιβλία στα χέρια του (για να υποστηρίξει ότι το νέο Χόλιγουντ τον καταδιώκει άδικα, ενώ εκείνος το έχτισε) ο Χάρβεϊ Γουάινστιν παραδόθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης, για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες βιασμού, πρώτου και τρίτου βαθμού, αλλά και σεξουαλικής κακοποίησης πρώτου βαθμού, βασισμένες στις υποθέσεις δύο (από τις 90+) γυναικών.

Διαβάστε αναλυτικά: Γιατί κρατούσε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν βιβλία για τους Ρότζερς & Χάμερσταϊν και τον Ηλία Καζάν;

Κι όσο κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου (Memorial Day για την Αμερική), ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, έκανε ακόμα πιο προκλητικές δηλώσεις αρνούμενος κάθε κατηγορία κι επικαλούμενος ότι «ο πελάτης του δεν ήταν ο εφευρέτης του casting couch στην Αμερική» κι ότι η δικαιοσύνη «δεν εκδικάζει ανήθικες συμπεριφορές, αλλά παράνομες συμπεριφορές», προσπαθώντας να πείσει τα media ότι οι κατηγορίες θα απορριφθούν ως αστήρικτες, φαίνεται ότι το νεοϋορκέζικο δικαστικό σύστημα δεν πείστηκε.

Harvey Weinstein indicted 607

Σήμερα μαθαίνουμε ότι κι επισήμως πλέον ο Γουάινστιν παίρνει το δρόμο για την πιο πολύκροτη και κομβικής σημασίας δίκη που θα γνωρίσει το Χόλιγουντ (κι όχι μόνο το Χόλιγουντ φυσικά) σε αυτή την ιστορική στιγμή. Σώμα ενόρκων απήγγειλε το επίσημο κατηγορητήριο στον μεγαλοπαραγωγό λοιπόν, κάτι που, σήμερα, ο Μπράφμαν χαρακτήρισε ως «προβλεπόμενο κι αναπόφευκτο».

Την ανακοίνωση έκανε ο Διευθυντής του Εισαγγελικού Γραφείου του Μανχάταν, Σάιρους Βανς: «Το Σώμα Ενόρκων ψήφισε υπέρ της δίωξης του Χάρβεϊ Γουάινστιν για τις κατηγορίες βιασμού, πρώτου και τρίτου βαθμού και για εκληματική σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού. Το επίσημο κατηγορητήριο που κατατέθηκε φέρνει τον κατηγορούμενο ένα βήμα πιο κοντά στην εκδίκαση των εγκλημάτων του. Εγκλήματα που θα δικαστούν στην αίθουσα δικαστηρίου, όπως κι οφείλουν, κι όχι στα media. Η επίθεση του κατηγορουμένου στην αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία των θυμάτων του και η απόπειρά του να απορρίψει τις κατηγορίες ήταν αναμενόμενη. Περιμένουμε τη δίκη, όπου οι ένορκοι θα ακούσουν και θα κρίνουν όλα τα στοιχεία...»

Harvey Weinstein indicted 607 1

Διαβάστε περισσότερα: