Industry

Η Warner ίσως μεταφέρει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των «Wonder Woman 1984» και «Dune» λόγω «Tenet»

στα 10

Και αυτό γιατί θέλει να δώσει την ευκαιρία στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν να ανακάμψει στο αμερικάνικό box office.

Η Warner ίσως μεταφέρει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των «Wonder Woman 1984» και «Dune» λόγω «Tenet»

Μπορεί χτες η Warner να κυκλοφόρησε το πρώτο, αρκετά εντυπωσιακό τρέιλερ του «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, κάνοντας την αναμονή ακόμα πιο αβάσταχτη, αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που πρόσεξαν μια πολύ μικρή λεπτομέρεια: έλειπε η ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αίθουσες από το τρέιλερ. Οχι πως κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί, ακόμα και όταν η ημερομηνία έχει ανακοινωθεί επίσημα κι από το στούντιο, αλλά με όλη αυτή την αβεβαιότητα που υπάρχει και τις αναβολές, η μια πίσω από την άλλη, διαφόρων ταινιών, έκανε πολλούς να πιστεύουν πως η Warner σκοπεύει να αναβάλει την ημερομηνία εξόδου του «Dune» στις αίθουσες.

Και το Deadline φαίνεται πως επιβεβαιώνει τις όποιες φήμες, όχι μόνο για την συγκεκριμένη ταινία αλλά και για το «Wonder Woman 1984». Σύμφωνα με το άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε χτες, το στούντιο σκοπεύει να αναβάλει την ημερομηνία κυκλοφορίας του «WW ‘84» από τις 2 Οκτωβρίου στην Αμερική για τον Νοέμβριο ή και ακόμα και τον Δεκέμβριο, εάν θέλει να αποφύγει το «No Time to Die». Αυτό σημαίνει πως και η ημερομηνία του «Dune» θα μεταφερθεί από τις 18 Δεκεμβρίου κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Πάντως και τα δύο τρέιλερ των ταινιών έχουν στο τέλος «σύντομα στους κινηματογράφους» ή «μόνο στις αίθουσες», χωρίς κάποια ημερομηνία.

Διαβάστε ακόμα: Ευτυχώς, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποφάσισε πως η μάσκα θα είναι «υποχρεωτική»

dune 607

Αυτό συμβαίνει γιατί το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν δεν έχει πάει καθόλου καλά στο αμερικάνικο box office, ακόμα και αν ο Νόλαν φαίνεται να δείχνει ευχαριστημένος, κάνοντας το στούντιο να σκέφτεται να του δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει, μιας και αρκετές αίθουσες στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες θα ανοίξουν ως τα τέλη Οκτώβρη. Το «Tenet» έκανε την πρεμιέρα του στην Αμερική την προηγούμενη εβδομάδα με το κοινό να του δίνει τον βαθμό Β στο CinemaScore και τις κριτικές του να είναι διχασμένες (προς το απογοητευμένες). Η ταινία κατάφερε να κερδίσει πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια στο box office, με τα συνολικά έσοδα παγκοσμίως να ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 146 εκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα, το «Tenet» που ξεκίνησε δυναμικά την πρώτη εβδομάδα της προβολής του, σημείωσε πτώση 60% τη δεύτερη εβδομάδα προβολής του, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι και σήμερα γύρω στα 76.000 εισιτήρια.

Αν κάτι τέτοιο όντως συμβεί θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά από τα αναμενόμενα blockbuster να αλλάξουν κι αυτά τις ημερομηνίες τους για να μην πέσουν το ένα πάνω στο άλλο. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα παίξει και το εάν τελικά η Disney και η Marvel θα κυκλοφορήσουν το «Black Widow», το οποίο είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 3 Νοεμβρίου, στο Disney+ όπως έκαναν και με την «Μουλάν» ή θα βγει τελικά στους κινηματογράφους, μια απόφαση που ακόμα φαίνεται πως δεν έχει παρθεί.

Τέλος να σημειώσουμε πως δεν έχει διευκρινιστεί εάν όλα αυτά θα επηρεάσουν τις ημερομηνίες κυκλοφορίες των ταινιών μόνο στην Αμερική ή και σε ολόκληρο τον κόσμο, αν και μάλλον φαίνεται πως θα ισχύσει το δεύτερο. Οπως και να έχει πάντως περιμένουμε νεότερα πάνω σε αυτό το θέμα σύντομα.

Διαβάστε ακόμα: Τι δείχνει... το μέλλον για το παγκόσμιο box office του «Tenet»;