Buzz

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ονειρεύεται με χρώματα

στα 10

Δείτε το βίντεο που ξετυλίγει τη χρωματική παλέτα στο φανταστικό, υπέροχο, σκοτεινό κόσμο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο...

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ονειρεύεται με χρώματα

Για κάποιους σκηνοθέτες είναι απλώς χρώμα. Για άλλους, σημαντικό εργαλείο. Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και πλημμυρίζει τις ταινίες του με κόκκινα, μπλε και κίτρινα σύμβολα, ενισχύοντας με οπτικά ερεθίσματα τη σεναριακή αφήγηση της ιστορίας του. Τόσο, που το χρώμα διαπερνά υποσυνείδητα την πρώτου-επιπέδου αντίληψη του θεατή, τα αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς, με τη συναισθηματική του νοημοσύνη.

Θυμηθείτε κι αυτό: Τα χρώματα στις ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Guillermo Del Toro dreams in colours 607

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται το video essay του Κουέντιν Ντουμάς, ο οποίος μόνταρε σεκάνς από τις ταινίες του Ντε Τόρο που αποδεικνύουν αυτή την οπτική διαδραστική του επικοινωνία με το κοινό. Περιηγηθείτε σ' αυτή την πολύχρωμη ξενάγηση και δείτε πώς το χρώμα κάνει πολλά περισσότερα από το να μας βάζει απλώς στην ατμόσφαιρα μιας ταινίας ή να μας αλλάζει τη διάθεση.

Απολαύστε τα πορφυρά πλάνα του «Crimson Peak», τα νυχτερινά βαθιά μπλε του «Λαβύρινθου του Πάνα» και όσα ακόμα ανεξιχνίαστα και μυστηριώδη σύμβολα χρησιμοποιεί ο Ντε Τόρο για να μας μεταφέρει στους φανταστικού, παραμυθένιους, σκοτεινούς κόσμους του.

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: