Buzz

Στα γυρίσματα του «Vox Lux»: Το πανκ ταιριάζει στη Νάταλι Πόρτμαν

στα 10

To νέο φιλμ του Μπρέιντι Κορμπέτ θα αφηγείται δεκαπέντε χρόνια από τη ζωή μιας διάσημης ποπ σταρ - με τραγούδια της Sia!

Στα γυρίσματα του «Vox Lux»: Το πανκ ταιριάζει στη Νάταλι Πόρτμαν

Γνωστός περισσότερο ως ηθοποιός μέσα από ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες όπως το «While We’re Young», το «Martha Marcy May Marlene» και το «Simon Killer», αλλά και από τη συμμεοχή του σε ταινίες Ευρωπαίων σκηνοθετών όπως ο Μίκαελ Χάνεκε, ο Λαρς φον Τρίερ και ο Ολιβιε Ασαγιάς, ο Μπρέιντι Κορμπέτ πραγματοποίησε το 2015 το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Childhood of a Leader», το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε ακραία αντιθετικές κριτικές, με κάποιους να το υποδέχονται ως αριστούργημα και άλλους να το χαρακτηρίζουν επιτηδευμένη αντιγραφή. Η ταινία προβάλλεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα και μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη γνώμη του Flix.

vox lux 607 3

Οπως δείχνουν τα πράγματα, ο νεαρός σκηνοθέτης σκοπεύει να συνεχίσει σε ανάλογο επίπεδο φιλόδοξου σινεμά. Το επόμενο σκηνοθετικό του βήμα φέρει τον τίτλο «Vox Lux» και αφηγείται δεκαπέντε χρόνια από τη ζωή μιας ποπ σταρ, με χρονική αφετηρία το 1999. Η Νάταλι Πόρτμαν (και όχι η Ρούνεϊ Μάρα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί), υποδύεται την ηρωίδα με το όνομα Σελέστ, η οποία αναδύεται από μια τραγωδία για να δει τη φήμη της να εκτοξεύεται στα ύψη. Δίπλα της συμπρωταγωνιστεί ο Τζουντ Λο.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2018: Στίβεν Σπίλμπεργκ & Γκιγιέρμο ντελ Τόρο σχολιάζουν τη σπόντα της Νάταλι Πόρτμαν

vox lux 607Η Νάταλι Πόρτμαν στα γυρίσματα του «Vox Lux» στη Νέα Υόρκη

Για τις ανάγκες της ταινίας, η Sia έγραψε νέα τραγούδια (η μουσική έπαιζε σημαντικό ρόλο και στο «The Childhood of a Leader», το οποίο φιλοξενεί ένα επιβλητικό σάουντρακ δια χειρός Σκοτ Γουόκερ), και δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερη επιλογή από τη δημιουργό του «Chandelier» και δεκάδων άλλων δικών της και ξένων επιτυχιών για να υπογράψει τη μουσική σε ένα σύγχρονο μουσικό φιλμ.

Και για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απαιτητικά, ο Κορμπέτ γυρίζει το «Vox Lux» σε φιλμ 65 χιλιοστών, το οποίο στη συνέχεια θα προβληθεί σε φιλμ 70mm.

vox lux 607 1 H Νάταλι Πόρτμαν με τη Ράφεϊ Κάσιντι, στα γυρίσματα

Ολα αυτά ακούγονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, με τα γυρίσματα να έχουν μόλις ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη, όμως, θα χρειαστεί μάλλον να περιμένουμε αρκετά μέχρι να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για την ταινία, η οποία φιλοδοξεί να καταγράψει όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εξελίξεις του 21ου αιώνα μέσα από τα μάτια της ηρωίδας του.

vox lux 607 2

Προς το παρόν δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «The Childhood of a Leader», το οποίο προβάλλεται αυτές τις μέρες στις ελληνικές αίθουσες.


Δείτε ακόμη: Η Νάταλι Πόρτμαν έρχεται αντιμέτωπη με έναν μυστηριώδη οικολογικό τρόμο στο τρέιλερ του «Annihilation»