Buzz

Στο «Vox Lux» η Ρούνεϊ Μάρα θα τραγουδάει τραγούδια της Sia

στα 10

To νέο φιλμ του Μπρέιντι Κορμπέτ θα αφηγείται δεκαπέντε χρόνια από τη ζωή μιας διάσημης ποπ σταρ.

Στο «Vox Lux» η Ρούνεϊ Μάρα θα τραγουδάει τραγούδια της Sia

Γνωστός περισσότερο ως ηθοποιός μέσα από ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες όπως το «While We’re Young», το «Martha Marcy May Marlene» και το «Simon Killer», αλλά και από τη συμμεοχή του σε ταινίες Ευρωπαίων σκηνοθετών όπως ο Μίκαελ Χάνεκε, ο Λαρς φον Τρίερ και ο Ολιβιε Ασαγιάς, ο Μπρέιντι Κορμπέτ πραγματοποίησε πέρσι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «The Childhood of a Leader», το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε ακραία αντιθετικές κριτικές, με κάποιους να το υποδέχονται ως αριστούργημα και άλλους να το χαρακτηρίζουν επιτηδευμένη αντιγραφή.

Σχεδόν όλες, όμως, αναγνώριζαν ότι πρόκειται για ένα φιλμ τρομερής φιλοδοξίας. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο νεαρός σκηνοθέτης σκοπεύει να συνεχίσει σε ανάλογο επίπεδο. Το επόμενο σκηνοθετικό του βήμα θα φέρει τον τίτλο «Vox Lux» και θα αφηγείται δεκαπέντε χρόνια από τη ζωή μιας ποπ σταρ, με χρονική αφετηρία το 1999. Η Ρούνεϊ Μάρα θα υποδύεται την ηρωίδα με το όνομα Σελέστ, η οποία αναδύεται από μια τραγωδία για να δει τη φήμη της να εκτοξεύεται στα ύψη.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζάρεντ Λέτο θα παίξει τον Αντι Γουόρχολ. Γιατί όχι;

Brady Corbet 607 Ο Μπρέιντι Κορμπέτ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στα γυρίσματα του «The Childhood of a Leader»

Για τις ανάγκες της ταινίας, η Sia θα γράψει νέα τραγούδια (η μουσική έπαιζε σημαντικό ρόλο και στο «The Childhood of a Leader», το οποίο φιλοξενούσε ένα επιβλητικό σάουντρακ δια χειρός Σκοτ Γουόκερ), και δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερη επιλογή από τη δημιουργό του «Chandelier» και δεκάδων άλλων δικών της και ξένων επιτυχιών για να υπογράψει τη μουσική σε ένα σύγχρονο μουσικό φιλμ.

Και για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο απαιτητικά, ο Κορμπέτ θα γυρίσει το «Vox Lux» σε φιλμ 65 χιλιοστών, το οποίο στη συνέχεια θα προβληθεί σε φιλμ 70mm.

Ολα αυτά ακούγονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα, με τα γυρίσματα να ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2017, όμως, θα χρειαστεί μάλλον να περιμένουμε αρκετά μέχρι να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για την ταινία, η οποία φιλοδοξεί να καταγράψει όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εξελίξεις του 21ου αιώνα μέσα από τα μάτια της ηρωίδας του.

Προς το παρόν δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «The Childhood of a Leader», το οποίο είναι άγνωστο ακόμα αν και πότε θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.


Διαβάστε ακόμη