Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν δεν θα στείλει την επόμενη ταινία του στo Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Το «The Death and Life of John F. Donovan» δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για το Φεστιβάλ του 2017, όμως αυτός μάλλον δεν είναι και ο μόνος λόγος.

Ο Ξαβιέ Ντολάν δεν θα στείλει την επόμενη ταινία του στo Φεστιβάλ Καννών

Μπορεί η τελευταία ταινία του τρομερού Καναδού Ξαβιέ Ντολάν, «It’s Only the End of the World», να κέρδισε (μάλλον απρόσμενα) το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, ωστόσο η υποδοχή που του επιφύλαξε η κριτική ήταν ίσως η χειρότερη που έχει μέχρι τώρα δεχτεί ταινία του στη σύντομη αλλά πληθωρική καριέρα του.

Ο σκηνοθέτης αντέδρασε δηλώνοντας ότι ο ίδιος θεωρεί το «It’s Only the End of the World» την καλύτερη ταινία του μέχρι σήμερα, ενώ κάποιες φορές δεν δίστασε να απαντήσει προσωπικά ή να αναφερθεί σε κείμενα συγκεκριμένων κριτικών που θεώρησε υπερβολικά ή εξέλαβε ως προσωπική επίθεση εναντίον του.

Διαβάστε ακόμη: Απλά ένα οικογενειακό δείπνο: Τρέιλερ για το «It’s Only the End of the World» του Ξαβιέ Ντολάν

it's only the end of the world 607 «It’s Only the End of the World»

Αυτή τη στιγμή ο Ντολάν ετοιμάζει το πολυαναμενόμενο αγγλόφωνο ντεμπούτο του με το «The Death and Life of John F. Donovan», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Κιτ Χάρινγκτον, Τζέσικα Τσαστέιν, Σούζαν Σαράντον, Νάταλι Πόρτμαν και Κάθι Μπέιτς, και λογικά όλοι θα περίμεναν το φιλμ να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, όπως έχει μέχρι τώρα συμβεί με τις περισσότερες ταινίες του.

Οπως όμως αποκάλυψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Κι αν ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι απλά ότι η ταινία δεν θα έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματά της μέχρι τον Ιούνιο του 2017, δεν παρέλειψε παράλληλα να μιλήσει για bullying και αδικαιολόγητο μίσος από μερίδα της κριτικής.

Δείτε παρακάτω τη ανάρτηση του Ντολάν:

A photo posted by xavierdolan (@xavierdolan) on


Σε αυτό, ο Ντολάν αναφέρεται φυσικά στους πρακτικούς λόγους που δεν θα επιτρέψουν στην ταινία να προβληθεί στις Κάννες, όμως την ίδια στιγμή δεν αρνείται την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά μερίδας της κριτικής.

Κι όπως, άλλωστε, είχε δηλώσει και παλιότερα, θα δίσταζε να φέρει τη νέα του ταινία στην Κρουαζέτ, λόγω του περιεχομένου της συγκεκριμένης ταινίας και του πώς θα μπορούσε να εκληφθεί του.

«Δεν νομίζω ότι θα παρουσίαζα μια ταινία σαν αυτή στις Κάννες. Είναι ένα φιλμ για έναν Αμερικανό σταρ της τηλεόρασης που παγιδεύεται από το αμερικανικό σύστημα των media. Υπάρχουν κομμάτια σε αυτό που θυμίζουν πολύ αυτό που έζησα στις Κάννες, και φοβάμαι ότι κάποιοι θα θεωρήσουν ότι αυτό είναι το δικό μου σχέδιο-εκδίκηση. Μόνο που το έγραψα πριν από πέντε χρόνια».

Και τώρα, δείτε μια φωτογραφία του Κιτ Χάρινγκτον από τα γυρίσματα του «The Death and Life of John F. Donovan», συντροφιά με ένα κουτάβι, έτσι, χωρίς συγκεκριμένο λόγο...

Kit Harrington 607

Διαβάστε ακόμη