Buzz

Η Τζέσικα Τσαστέιν θα κάνει την κακιά στη νέα ταινία του Ξαβιέ Ντολάν

στα 10

Στην Τσαστέιν άρεσε το «Mommy». Στον Ντολάν αρέσει η Τσαστέιν. Let’s make something together.

Η Τζέσικα Τσαστέιν θα κάνει την κακιά στη νέα ταινία του Ξαβιέ Ντολάν

Ο Ξαβιέ Ντολάν, το enfant terrible του Καναδικού σινεμά, απέδειξε φέτος στις Κάννες, με το «Mommy», ότι σιγά-σιγά δεν είναι enfant, αλλά ούτε και terrible: η ταινία του είχε μια παράξενη ωριμότητα και μια τρυφερότητα που απουσίαζε από τις προηγούμενες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν. Το ίδιο φαίνεται ότι σκέφτηκε και η Τζέσικα Τσαστέιν. Η ηθοποιός βρισκόταν στις Κάννες για το «The Disappearance of Eleanor Rigby: Them», είδε το «Mommy» κι ενθουσιάστηκε, τόσο που εξέφρασε τη γνώμη της και στο περιβάλλον της και στο twitter. Ο Ντολάν δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και, αμέσως, προσέγγισε τον ατζέντη της για να της ζητήσει να δουλέψουν μαζί, στην επόμενη ταινία του, που θα είναι και η πρώτη του αγγλόφωνη δουλειά.

Το φιλμ θα λέγεται «The Death and Life of John F. Donovan» και θα παρακολουθεί έναν Αμερικανό σταρ του σινεμά που βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί μια μυστική αλληλογραφία μ’ ένα 11χρονο αγόρι στην Αγγλία. Η ταινία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει γυρίσματα με την καινούρια χρονιά, σε διάφορες πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ και το Μαϊάμι. Ο Ξαβιέ Ντολάν εξηγεί στο bent πώς σκέφτηκε να επιδιώξει μια συνεργασία με την Τζέσικα Τσαστέιν: «Είχα την ιδέα να ζητήσω από την Τζέσικα να παίξει το ρόλο της “κακιάς” στο “John F. Donovan”, είναι μια αρχισυντάκτρια ενός κουτσομπολίστικου περιοδικού. Η ταινία στην πραγματικότητα σατιρίζει τον επαγγελματικό χώρο του θεάματος – είναι περισσότερο δραματική παρά κωμική. Κι υπάρχει αυτή η ανταγωνιστική ηρωίδα που θέλει να καταστρέψει τη ζωή του κάθε σταρ, ιδιαίτερα του κεντρικού ήρωα. Κι έτσι προσέγγισα την Τζέσικα κι εκείνη διάβασε το σενάριο. Της άρεσε πάρα πολύ και μεταξύ μας κολλήσαμε σαν τσουρεκάκια (o Ντολάν χρησιμοποιεί αυτήν την έκφραση, we got along like hotcakes!). Αυτό είναι όλο. Ηδη μπορώ να φανταστώ πόσο χαρούμενοι θα είμαστε αν δουλέψουμε μαζί.»

Επίσημη συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα, αλλά θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του «The Death and Life of John F. Donovan» με ενδιαφέρον, περιμένοντας ανυπόμονα να δούμε την Τζέσικα Τσαστέιν δίπλα στον Κόλιν Φάρελ, στη «Miss Julie» της Λιβ Ούλμαν και στο «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν.