Buzz

Ο Ξαβιέ Ντολάν είναι έξαλλος με το Netflix

στα 10

Το Netflix πείραξε το aspect ratio του «Mommy». Κι ο Ξαβιέ Ντολάν, έξαλλος, έγραψε μία ανοιχτή επιστολή στο twitter.

Ο Ξαβιέ Ντολάν είναι έξαλλος με το Netflix

Ο 26χρονος Καναδός boy wonder για αυτό το πρότζεκτ, την πέμπτη (και καλύτερη) ταινία του, το «Mommy», είχε μοιραστεί το Βραβείο της Επιτροπής με τον Ζαν Λικ Γκοντάρ. Σιγά μην κωλώσει λοιπόν να τα βάλει με το Netflix που την κατακρεούργησε.

Να σας θυμίσουμε ότι το κάδρο ολόκληρης της ταινίας (σ’ ένα παιχνίδι που ο σκηνοθέτης είχε δοκίμασει ξανά στο «Tom à la Ferme»), είναι στενό και κάθετο, ακριβώς όπως θα έμοιαζε αν είχε γυριστεί μ’ ένα smartphone. Είχαμε γράψει στην κριτική μας στο Flix: «Η οθόνη «ανοίγει» μόνο δυο φορές, κλείνοντας το μάτι στο θεατή, όταν ο ψυχισμός και οι σκέψεις των ηρώων κάνουν σύντομες επισκέψεις στην ευτυχία...»

Θυμηθείτε επίσης: O Ξαβιέ Ντολάν μιλά στο Flix για το «Mommy» και αναφέρει τον «Τιτανικό» τρεις φορές!

Xavier Dolan 607

Αγνωστο γιατί το βρετανικό παράρτημα του Netflix που πρόβαλε την ταινία πείραξε το aspect ratio, αλλά ο Ντολάν δεν το άφησε να περάσει έτσι. Πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter μία ανοιχτή επιστολή προς το κανάλι και την εταιρία της media πλατφόρμας όπου δηλώνει την οργή του.

«Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διασκευάσετε τις επιλογές μου; Πόσο ικανοί είστε για να αμφισβητήσετε την επίδραση αυτών των επιλογών στην ταινία μου και στο κοινό; Δε σκηνοθετήσατε εσείς την ταινία. Δεν γράψατε εσείς την ταινία. Δεν κάνατε την παραγωγή της ταινίας. Οπότε τι μπορεί να εξηγήσει την ελευθερία με την οποία κάνατε παρέμβαση στο έργο μου;»

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ:

Xavier Dolan letter Netflix 607

Διαβάστε ακόμα: