Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2023: «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν» του Ζαχαρία Μαυροειδή κάνει πρεμιέρα στη Mostra!

στα 10

Η νέα ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα Giornate Degli Autori του 80ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας! Διαβάστε μία πρώτη δήλωση του σκηνοθέτη στο Flix!

Βενετία 2023: «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν» του Ζαχαρία Μαυροειδή κάνει πρεμιέρα στη Mostra!

Εντεκα χρόνια μετά τον ανεξάρτητο «Ξεναγό», τρία μετά το ντοκιμαντέρ «Στο Σώμα της», και δύο μετά τον τον «Απόστρατο», ο Ζαχαρίας Μαυροειδής είναι έτοιμος για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας«Το Καλοκαίρι της Κάρμεν».

Μία πρεμιέρα που θα γίνει με τον πιο λαμπερό τρόπο: στο διαγωνιστικό τμήμα του Giornate Degli Autori (κάτι αντίστοιχο σε φιλοσοφία με το Δεκαπενθημέρο των Σκηνοθετών των Καννών) της 80ής Μόστρας της Βενετίας!

Διαβάστε αναλυτικά: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 80ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

το καλοκαίρι της Κάρμεν

το καλοκαίρι της Κάρμεν

το καλοκαίρι της Κάρμεν

το καλοκαίρι της Κάρμεν

Η ταινία είναι ένα «queer bromance με πολύ ξεδιάντροπο χιούμορ» (όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης) και κεντρικό θέμα τη φιλία δύο γκέι ανδρών. Η Κάρμεν του τίτλου είναι ένα ημίαιμο αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο αλλάζει χέρια κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιριού κι, έτσι, δίνει το όνομά της και στο καλοκαίρι και στον τίτλο.

Επικοινωνήσαμε με τον Ζαχαρία Μαυροειδή και μάς έκανε μία μικρή δήλωση για την επιλογή της ταινίας στη Βενετία:

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που το "Kαλοκαίρι της Κάρμεν" θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία. Είναι η πρώτη μου ταινία που κάνει πρεμιέρα σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ και γι' αυτό νιώθω διπλά περήφανος. Ανυπομονώ να δω την ταινία μαζί με το κοινό του φεστιβάλ. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές που δουλέψανε με αγάπη και μεράκι για την ταινία.»

ζαχαρίας μαυροειδής 607

Ο σκηνοθέτης είχε μιλήσει αναλυτικά στο Flix για «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν», όταν είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα τέλη Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Athens Pride.

Θυμηθείτε τι μάς είπε: «Το Καλοκαίρι της Κάρμεν»: O Ζαχαρίας Μαυροειδής μιλάει για το κινηματογραφικό του καλοκαίρι


To 80o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 30 Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου. Το Flix βρίσκεται στο Λίντο για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις αίθουσες. Συντονιστείτε στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.


Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 80ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

κάρμεν βενετία