Industry

To «Top Gun: Maverick» έστειλε το box office στους αιθέρες

στα 10

Κατάφερε μάλιστα να κάνει το καλύτερο άνοιγμα που έκανε ποτέ μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ.

To «Top Gun: Maverick» έστειλε το box office στους αιθέρες

H επιστροφή του «Top Gun», 36 χρόνια μετά, στις κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο με την ταινία «Top Gun: Maverick» κατάφερε να στείλει το box office το τριήμερο που μας πέρασε στους αιθέρες και από εκεί στην στρατόσφαιρα.

Η ταινία άνοιξε το εορταστικό Memorial Weekend στην Αμερική και συγκέντρωσε 134 εκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο άνοιγμα που έκανε ποτέ ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ.

Μπορεί να μην ήταν το καλύτερο άνοιγμα ταινίας για Memorial Weekend (αυτό το ρεκόρ το κρατάει ακόμα η ταινία «Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» με 153 εκατομμύρια δολάρια το 2007) ούτε το καλύτερο άνοιγμα για το 2022 (αυτό ακόμα παραμένει στο «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» με 187 εκατομμύρια δολάρια) αλλά πρόκειται για το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας η οποία δεν βασίζεται σε κόμικ από τον Δεκέμβριο του 2019 και αυτό σημαίνει πολλά.

Διαβάστε ακόμα: Kάννες 2022 | «Σινεμά σημαίνει αίθουσα και μεγάλη οθόνη» Το Flix στο masterclass του Τομ Κρουζ

Top Gun Maverick

Ο Τομ Κρουζ δικαιώνεται που περίμενε να βγει η ταινία στις αίθουσες, αφού ο κόσμος έχει αρχίσει επιτέλους να επιστρέφει στους κινηματογράφους, με το 55% που αγόρασαν εισιτήρια να είναι πάνω από 40 χρονών, μια ηλικιακή ομάδα που δεν έκρυβε την ανησυχία της στο παρελθόν για να επιστρέψει στις αίθουσες μετά την πανδημία. Η ταινία μάλιστα κατάφερε να κερδίσει και Α+ στο Cinemascore, κάτι που μόνο το «Spider-Man: No Way Home» κατάφερε να κάνει μετά την πανδημία.

Στον υπόλοιπο κόσμο η ταινία κέρδισε 124 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συνυπολογίζονται χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία όπου η ταινία δεν θα προβληθεί. Συνολικά το «Top Gun: Maverick» κέρδισε 248 εκατομμύρια δολάρια, αρκετά εντυπωσιακό ποσό για την μετα-πανδημική περίοδο.

Αναμονή ως και το απόγευμα όπου και θα ξέρουμε πως τα πήγε η ταινία και στα μέρη μας. Αν και κάτι μας λέει πως θα βρίσκεται κι εδώ στην κορυφή.