Industry

Το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» έκανε το καλύτερο άνοιγμα για το 2022 στο box office

στα 10

Κι όχι μόνο αυτό αλλά κατάφερε να κάνει και το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα στο αμερικάνικο box office σε περίοδο πανδημίας, πίσω από το «Spider-Man: No Way Home».

Το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» έκανε το καλύτερο άνοιγμα για το 2022 στο box office

Φαίνεται πως τα σινεμά, με την βοήθεια της Marvel, αρχίζουν να βρίσκουν ξανά τον παλιό καλό προ πανδημίας εαυτό τους. Η ταινία «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» κατάφερε να αγγίξει τα 185 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο τριήμερο στο αμερικάνικο box office.

Αυτοί οι αριθμοί στο box office σηματοδοτούν το 11ο μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο έναρξης στην ιστορία.

Το «Doctor Strange 2» έδωσε εύκολα το μεγαλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου για του 2022, καθώς και το δεύτερο μεγαλύτερο στην περίοδο πανδημίας. Πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο, το «The Batman» ήταν το μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς με 134 εκατομμύρια δολάρια. Το «Spider-Man: No Way Home» εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή με το καλύτερο άνοιγμα από την έναρξης της πανδημίας (και με το δεύτερο μεγαλύτερο) με 260 εκατομμύρια δολάρια.

Για την ιστορία το «Black Widow» άνοιξε με 80 εκατομμύρια δολάρια (+60 εκατομμύρια από το Disney+), το «Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών» με 75 εκατομμύρια και το «Eternals» με 71.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σαμ Ράιμι αποκάλυψε πως υπάρχει πιθανότητα για ένα νέο σίκουελ του «Darkman»

doctor strange in the multiverse of madness

Η ταινία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Το «Doctor Strange 2» κέρδισε επίσης 265 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, από 49 χώρες, έχοντας 450 εκατομμύρια συνολικά κέρδη. Μιας και η ταινία δεν πρόκειται να προβληθεί στην Κίνα (λόγω της γκέι αναφοράς), στην Ρωσία και στην Ουκρανία, αρκετοί είναι που πιστεύουν πως για να ξεπεράσει το 1 δις (μόνο το «Spider-Man: No Way Home» κατάφερε κάτι τέτοιο) θα πρέπει οι φανς να την δουν αρκετές φορές ξανά.

Υπομονή ως και το απόγευμα όπου και θα γνωρίζουμε πως η ταινία θα πήγε και στο ελληνικό box office.