Buzz

Ο Σαμ Ράιμι αποκάλυψε πως υπάρχει πιθανότητα για ένα νέο σίκουελ του «Darkman»

στα 10

Ναι, αλλά θα επιστρέψει ο Λίαμ Νίσον σε έναν από τους πιο καλτ και αγαπημένους ρόλους του;

Ο Σαμ Ράιμι αποκάλυψε πως υπάρχει πιθανότητα για ένα νέο σίκουελ του «Darkman»

Πριν το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness», πριν ακόμα και την πρώτη τριλογία του «Spider-Man» με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Μαγκουάιρ, η πρώτη προσπάθεια του Σαμ Ράιμι να γυρίσει μια υπερηρωική ταινία ήταν πίσω στο 1990 με την ταινία «Darkman», η οποία βασίζονταν σε μια μικρή ιστορία του ίδιου του Ράιμι, ο οποίος, όταν δεν μπόρεσε να πάρει τα δικαιώματα του «The Shadow» και του «Batman», αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του υπερήρωα.

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Λίαμ Νίσον και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, μιλούσε για τον επιστήμονα Πέιτον Γουεστλέικ ο οποίος μετά από μια βίαιη επίθεση που δέχεται αφήνεται για νεκρός. Μετά την αποτυχία μιας θεραπείας για να τον θεραπεύσει από τα εγκαύματα του, ο Γουεστλέικ αναπτύσσει υπερ-ανθρώπινες ικανότητες, οι οποίες έχουν επίσης την ακούσια παρενέργεια να τον καταστήσουν ψυχικά ασταθή και οριακά ψυχωτικό. Κι έτσι αποφασίζει να κυνηγήσει αυτούς που τον παραμόρφωσαν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σαμ Ράιμι θα ήθελε να κάνει μια ταινία «Batman»

darkman

Η ταινία δεν είχε την εισπρακτική επιτυχία που περίμενε η Universal, με τα δυο σίκουελ της να κυκλοφορούν κατευθείαν στα βιντεοκλάμπ της εποχής. Τώρα όμως, με την έξαρση των υπερηρωικών ταινιών, το στούντιο σκέφτεται σοβαρά για ένα σίκουελ και με τον Σαμ Ράιμι να επιστρέφει στην σκηνοθεσία και, σύμφωνα με τον ίδιον, έχουν βρει ήδη και παραγωγό. «Δεν έχω διαβάσει ακόμα το σενάριο ή έχω ασχοληθεί με αυτήν, ήμουν τόσο απασχολημένος με την ταινία [Doctor Strange in the Multiverse of Madness]. Αλλά νομίζω ότι είναι υπέροχο», είπε στο The Wrap.

Ο Νίσον, ο οποίος δεν πρωταγωνίστησε στα σίκουελ, είχε δηλώσει παλιότερα πως είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στον ρόλο αν το σενάριο είναι καλό. «Δεν ξέρω αν θα το έκανε, αλλά θα ήταν απίστευτος», είπε ο Ράιμι. Και η αλήθεια είναι πως θα ήταν μια ευχάριστη αλλαγή από τους ίδιους ρόλους που παίζει στις τελευταίες του ταινίες.

Αναμένουμε περισσότερα.