Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

στα 10

Δώδεκα μεγάλες πρεμιέρες, τρεις με τις υπογραφές σκηνοθετών της διασποράς, οκτώ «δεύτερες ευκαιρίες» - σύνολο 20 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους θα παρουσιαστούν φέτος στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Είκοσι μεγάλου μήκους και 34 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οπως κάθε χρόνο, το ελληνικό σινεμά θα βρίσκεται στον πυρήνα της διοργάνωσης, τόσο με τις προβολές των ταινιών, όσο και με το αναπτυξιακό κομμάτι της Αγοράς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Παρόλο που το ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει ακριβώς διαγωνιστικό χαρακτήρα, οι ελληνικές ταινίες διαγωνιζονται για μία σειρά από βραβεία:

  • Το Βραβείο Κοινού FISCHER.
  • Το πρώτο Βραβείο της ΕΡΤ αξίας 3.000 ευρώ στην ελληνική ταινία που θα κερδίσει το βραβείο κοινού Fischer και το δεύτερο Βραβείο της ΕΡΤ αξίας 2.000 ευρώ στην ελληνική ταινία που θα κερδίσει το βραβείο της FIPRESCI.
  • Το Βραβείο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σε πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη («Επίσημη Πρώτη»), αξίας 5.000 ευρώ.
  • Το Βραβείο της διεθνούς κριτικής FIPRESCI.
  • Το Βραβείο των ελλήνων κριτικών – ΠΕΚΚ.
  • Τα Βραβεία Νεότητας (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής), που δίνει επιτροπή φοιτητών των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα, καθώς συμβαίνουν. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρετε για το φετινό Φεστιβάλ.


Διαβάστε αναλυτικά ποιες ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο επίσημο πρόγραμμα φέτος.

Πρώτη προβολή

Πρωτοεμφανιζόμενοι πολλά υποσχόμενοι σκηνοθέτες, καθώς και έμπειροι δημιουργοί μάς εμπιστεύτηκαν φέτος τις ταινίες τους. Στο 59ο ΦΚΘ θα δούμε σε πρώτη προβολή 12 φιλμ, τρία εκ των οποίων συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.

ακίνητο ποτάμι 607

«Ακίνητο Ποτάμι» του Αγγελου Φραντζή

Η Αννα και ο Πέτρος έχουν μετακομίσει στη Σιβηρία λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων εκείνου. Με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε;  Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Το ζευγάρι περνά μια επώδυνη κρίση, όπου συγκρούονται η θρησκεία και η λογική, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέα Κωνσταντίνου, κ.ά. Η ταινία συμμετείχε στο τμήμα Crossroads 2011 και στη δράση Thessaloniki Goes to Cannes της Αγοράς του ΦΚΘ που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Καννών του 2017. Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της ταινίας εδώ.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Ετσι γυρίστηκε το «Ακίνητο Ποτάμι» του Αγγελου Φραντζή»

Ελεύθερο Θέμα 607 2

«Ελεύθερο Θέμα» της Στέλλας Θεοδωράκη

Η Ιρις, καθηγήτρια σε σχολή καλών τεχνών, δίνει στους φοιτητές της μια άσκηση με «ελεύθερο θέμα». Εκείνοι εμπνέονται από την σύγχρονη πραγματικότητα και τους ανθρώπους γύρω τους και δημιουργούν ένα εργαστήριο παράλογων ιστοριών. Ενας από αυτούς «αντιγράφει» στοιχεία από τη ζωή της Ίριδας. Με τους Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρη Κίτσο, Αντώνη Καρυστινό, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Η Στέλλα Θεοδωράκη δοκιμάζει ένα «Ελεύθερο Θέμα» με όριο την πραγματικότητα»

Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου 607

«Η Δεξιά Τσέπη του Ράσου» του Γιάννη Λαπατά

Ενας μοναχικός καλόγερος χάνει τη μοναδική συντροφιά του: τη σκυλίτσα του. Προσπαθεί να διαχειριστεί τη λύπη και μοναξιά που νιώθει. Με αυτή την «ταπεινή» για πολλούς, αφορμή, θα αναθεωρήσει τη ζωή του. Με τους Θοδωρή Αντωνιάδη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μάνο Βακούση, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Στη «Δεξιά Τσέπη του Ράσου», ο Γιάννης Λαπατάς αναζητά τα «μεγάλα» στα «μικρά»

Η Δουλειά της 607

«Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt

Οταν ο άντρας της χάνει τη δουλειά του, η Παναγιώτα, νοικοκυρά και μητέρα δυο παιδιών, ψάχνει για πρώτη φορά δουλειά και προσλαμβάνεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Παρά τις σκληρές συνθήκες, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας. Για πρώτη φορά θα σταθεί στα πόδια της. Με τους Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Φιλίνη, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: «Η Δουλειά της» του Νίκου Labôt εξετάζει τη γυναικεία χειραφέτηση χωρίς hashtag

Η Νύχτα τ' Αγι' Αντώνη 607

«Η Νύχτα τ' Αγι' Αντώνη» (Μακρόνησος Β11) του Θανάση Σκρουμπέλου

Ενα βράδυ, ο Αντώνης, απόστρατος αξιωματικός, ξεμένει στη Μακρόνησο. Συναντά τον Περικλή και την Σάρα κι ο χορός του θανάτου αρχίζει. Η νύχτα θα αποκαλύψει τα κρυμμένα μυστικά που τους συνδέουν. Παράλληλα, θα λύσει και τον γόρδιο δεσμό που τους κρατά δεμένους από παλιά, σε μια πορεία τραγικά λυτρωτική. Με τους Μαρία Παπαγαβριήλ, Θοδωρή Προκοπίου, Θανάση Κοντό.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Ο Θανάσης Σκρουμπέλος πολεμάει τους εφιάλτες του στο «Η Νύχτα τ' Αγι' Αντώνη [Μακρόνησος Β11]»

Καταφύγιο ΙΙ Το Μονοπάτι του Πάγου 607

«Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου» του Χρήστου Νικολέρη

Μια παρέα νέων φτάνει σε ένα καταφύγιο μέσα στο δάσος, όταν ο ένας από αυτούς τραυματίζεται. Οι ντόπιοι λένε ότι κάτι σκοτεινό υπάρχει εκεί και δεν πλησιάζουν. Μια συμμορία ληστών που βρίσκεται στην περιοχή έχει επίσης ακούσει αυτές τις ιστορίες. Ποιος είναι ο αληθινός κίνδυνος; Τι παραμονεύει; Με τους Κίκα Ζαχαριάδου, Γιώργο Σπάνια, Βίκη Μαϊδάνογλου, Άρη Αντωνόπουλο, Νικόλα Παπαγιάννη, Δανάη Σκιάδη, κ.ά.

Μαγικό Δέρμα 607

«Μαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά

Ο Νίκος κρατά ένα παλιό κομμάτι δέρμα, χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία που του υπόσχεται τα πάντα. Το κόστος; Η ζωή του. Καθώς βυθίζεται στην τρέλα, αναρωτιέται αν θα ξυπνήσει από τον εφιάλτη. Μια ριζοσπαστική ματιά στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπαλζάκ, με τους Χάρη Φραγκούλη, Ανθή Ευστρατιάδου, Τζένη Θεωνά, Ανδρέα Κοντόπουλο, Γιάννη Μπέζο, Άγγελο Παπαδημητρίου, Χάρη Ρώμα, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Στο «Μαγικό Δέρμα» ο Κωνσταντίνος Σαμαράς εξετάζει τον άνθρωπο (και το σινεμά) ως «μηχανή επιθυμιών»

Δάκρυα του Βουνου 607

«Τα Δάκρυα του Βουνού» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου

Αρχές του 20ού αιώνα. Μια παρέα μαστόρων πέτρας ζουν τη δική τους οδύσσεια. Μακριά από τον τόπο τους, κυνηγημένοι, αποκλεισμένοι από πολέμους και συγκρούσεις, μοιραία θα χαθούν ένας-ένας. Μόνο ο πρωτομάστορας, σαν άλλος Οδυσσέας, θα συνεχίσει την περιπλάνησή του. Με τους Λουκία Κατωπόδη, Σπύρο Γεωργόπουλο, Λυγερή Ταμπακοπούλου.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: O Στέλιος Χαραλαμπόπουλος φτιάχνει μια Οδύσσεια με στέρεα υλικά «Τα Δάκρυα του Βουνού»

Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ 607

«Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ» του Μάριου Πιπερίδη

Ο Γιάννης ετοιμάζεται να φύγει από την Κύπρο. Όμως ο σκύλος του, ο Τζίμι, διασχίζει την Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, για να τον φυγαδεύσει πίσω ο Γιάννης θα ζητήσει τη βοήθεια της πρώην του, ενός οικογενειάρχη που μένει στο παλιό του σπίτι και ενός τούρκου λαθρέμπορου. Μαζί θα ζήσουν μια μεγάλη, συγκινητική όσο και αστεία περιπέτεια. Με τους Αδάμ Μπουσδούκο, Βίκυ Παπαδοπούλου, Φάτι Αλ, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Ο Μάριος Πιπερίδης περνάει την πράσινη γραμμή «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ»

Holly Boom 607

«Holy Boom» της Μαρίας Λάφη

Κυριακή των Βαΐων. Ο 16χρονος Ιγκέ ανατινάζει το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς. Τα LSD της Λένας και του Μανού καταστρέφονται. Τα έγγραφα της Άντια επίσης, όπως και το γράμμα του χαμένου παιδιού της Θάλειας. Οι ήρωες φτάνουν σε ακραίες συμπεριφορές. Με τους Νένα Μεντή, Luli Bitri, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Σαμουήλ Ακίνολα.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Η Αθήνα ως πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι στο «Holy Boom» της Μαρίας Λάφη»

Scopophlia

«Scopophilia» των Ναταλίας Λαμπροπούλου και Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου

Μέσα από την ηδονοβλεπτική ματιά του διαδικτύου, ο Αλέξης γίνεται άθελά του μάρτυρας ενός φόνου και μπλέκει στον ιστό ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θα μπορέσει να τον ξεσκεπάσει ή θα πιαστεί και ο ίδιος στην παγίδα του; Με τους Ηλέκτρα Καρτάνου, Κωνσταντίνο Λιάρο, Τζόυς Ευείδη, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: To «Scopοphilia» είναι το ελληνικό computer screen movie που περιμέναμε!

The Waiter 607

«The Waiter» του Στιβ Κρικρή

O Ρένος είναι ένας επαγγελματίας σερβιτόρος. Μοναχικός και απόμακρος, παραμένει ευλαβικά προσκολλημένος στη ρουτίνα της καθημερινότητάς του. Μέχρι που αυτή θα κλονιστεί από μια αναπάντεχη γνωριμία που θα αλλάξει τις συνήθειές του. Ποτέ πια δεν θα είναι ο ίδιος.. Με τους Αρη Σερβετάλη, Γιάννη Στάνκογλου, Μαρία Καλλιμάνη, Chiara Gensini. Η ταινία συμμετείχε στο τμήμα Works in Progress 2017 της Αγοράς του ΦΚΘ.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Στο «The Waiter» του Στηβ Κρικρή καμία λεπτομέρεια δεν είναι ασήμαντη

Παύση 607

Ξεπερνώντας τα σύνορα

Στην ενότητα «Ξεπερνώντας τα σύνορα» παρουσιάζονται σε πρεμιέρα 3 ταινίες από σκηνοθέτες που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας:

«Κιμμέρια» του Σάιμον Φαρμακά

Ενας νεαρός αγρότης και η οικογένειά του είναι καταχρεωμένοι σε ένα συγχωριανό τοκογλύφο. Οταν ένα παράξενο διαστημικό αντικείμενο πέφτει μέσα στο χωράφι του νεαρού, στη Νεκρή Ζώνη της Κύπρου, ο τοκογλύφος προτείνει να του αφαιρέσει μέρος του χρέους με τον όρο να του το παραδώσει. Με τους Κίκα Γεωργίου, Άθω Αντωνίου, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: «Κιμμερία» του Σάιμον Φαρμακά: ένας μύθος που ξεκινά από τον Ομηρο και φτάνει στη σύγχρονη ελληνοκυπριακή Ιστορία

«Παύση» της Τώνιας Μισιαλή

Μια γυναίκα ζει παγιδευμένη σε έναν καταπιεστικό γάμο χωρίς αγάπη. Προσπαθώντας να δραπετεύσει, βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο εκδικητικής βίας. Φαντασία και πραγματικότητα μπερδεύονται. Άραγε, υπάρχει διέξοδος; Με τους Στέλα Φυρογένη, Ανδρέα Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Η Τώνια Μισιαλή κάνει μια «Παύση» για να αναλογιστούμε τη σύνθετη, συναρπαστική γυναικεία φύση

«Night Out» του Στράτου Τζίτζη

Σάββατο βράδυ στο Βερολίνο. Ενα πολύχρωμο μίγμα ετερο-ομοφυλόφιλων, μόνων ή σε παρέες, βγαίνουν να διασκεδάσουν, εξερευνώντας τη νυχτερινή πόλη και τις σχέσεις τους. Οι ιστορίες τους μπλέκονται στο KitKatClub, θρυλικό για τα «διονυσιακά» πάρτι του. Εκεί όλα θα αλλάξουν. Με τους Katerina Martha Clark, Mara Scherzinger, Αλεξάνδρα Ζωιοπούλου, Σπύρο Μαρκόπουλο, κ.ά.

Διαβάστε αναλυτικότερα για την ταινία: Ο Στράτος Τζίτζης μας προσκαλεί σε μια ξέφρενη «Night Out» στο νυχτερινό Βερολίνο

1968 607

Μια Δεύτερη Ματιά

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του 59ου ΦΚΘ θα προβληθούν επίσης 5 φιλμ που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα (σε αλφαβητική σειρά):

«1968» του Τάσου Μπουλμέτη

Με αφετηρία τον επικό αγώνα ΑΕΚ - Σλάβια Πράγας που χάρισε το 1968 για πρώτη φορά στην ιστορία το κύπελλο Ευρώπης στην Ελλάδα, η ταινία ανακαλύπτει 50 χρόνια μετά το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από αυτό το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Με τους Βασιλική Τρουφάκου, Στέλιο Μάινα, Ορφέα Αυγουστίδη, Μανώλη Μαυροματάκη, κ.ά. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

«Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή

Η βιογραφία του σπουδαίου έλληνα συγγραφέα φωτίζει σημαντικές στιγμές στη ζωή και το έργο του. Ανυποχώρητος στις αξίες του, ο Καζαντζάκης αντιμετώπισε με στωικότητα και αξιοπρέπεια τις διώξεις του. Το έργο του νίκησε το χρόνο, υμνώντας την ελευθερία του ανθρώπου και τις αξίες της ζωής. Με τους Μαρίνα Καλογήρου, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Θοδωρή Αθερίδη, κ.ά. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

«Κενή Διαθήκη» του Αλέξανδρου Ευάγγελου Φασόη

Βασισμένο στο βιβλίο «Η Κενή Διαθήκη» του Πάρι Τακόπουλου, το φιλμ είναι ένας πειραματικός συνδυασμός πολυμέσων, λόγου, εικόνας και μουσικής που διατηρεί την παραβατικότητα και την εκφραστική δυναμική της αφήγησης αυτού του επαναστατικού λογοτεχνικού έργου. Συμμετέχουν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Πάρις Τακόπουλος, κ.ά.

«Σε Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ηξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου

Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος φτάνουν στο ειδυλλιακό Αρμενάκι, ένα νησάκι κάπου στο Αιγαίο. Εκεί γνωρίζουν τον αλλόκοτο τρόπο ζωής, τις ανατρεπτικές αξίες των κατοίκων του, αλλά και τον απόλυτο έρωτα. Με τους Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπη Χατζιδάκη, Φωτεινή Τσακίρη, κ.ά. Η ταινία συμμετείχε στο τμήμα Crossroads 2015 και στη δράση Thessaloniki Goes to Cannes της Αγοράς του ΦΚΘ, που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

«Chinatown – Τα τρία καταφύγια» της Αλίκης Δανέζη Κνούτσεν

Η Κλειώ, από πατέρα Κινέζο και Κύπρια μητέρα, μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό στους λόφους της Κύπρου. Όταν γίνεται 18 χρονών, μαθαίνει ότι ο πατέρας της δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά δολοφονήθηκε από την κινέζικη μαφία. Μια περιπέτεια για γερά νεύρα έχει μόλις ξεκινήσει. Με τους Κατερίνα Μισιχρόνη, Θέμις Μπαζάκα, Γιάννη Στάνκογλου.

Μικρού Μήκους Ελληνικές Ταινίες

ανανιάδης 607

Αφιέρωμα στον πρωτοπόρο animator Ιορδάνη Ανανιάδη

Το 59ο Φεστιβάλ παρουσιάζει 10 φιλμ μικρού μήκους του πολυβραβευμένου Θεσσαλονικιού animator Ιορδάνη Ανανιάδη, ο οποίος παραμένει δραστήριος από το 1966 ως σήμερα. Ο ίδιος θα μοιραστεί τα μυστικά της τέχνης του animation στο πλαίσιο ενός ειδικού masterclass που θα πραγματοποιηθεί στη διοργάνωση. Καυστικά και σατιρικά στη σύλληψή τους, με σουρεαλιστικές αναφορές, τα απολαυστικά κινούμενα σχέδια του Ανανιάδη σχολιάζουν διαχρονικά την επικαιρότητα, φιλοσοφούν σκωπτικά τη ζωή, κάνουν (αυτο)κριτική έξω από τα δόντια. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν τα φιλμ «Πανδαισία» (1971), «Ζάχος ο Μαζόχας» (1979), «Ο Κύκλος» (1981), «Η Τρύπα» (1983), «Αδάμ» (1986), «Εμείς οι Ελληνες» (1996), «Overground (Η Τρύπα 2)» (2002), «Μην Πετάξεις Τίποτα (Η Τρύπα 3)» (2005), «12.410 και Ενα Τριαντάφυλλα» (2010) και σε πρεμιέρα η νέα του ταινία «Καρέκλες» (2018).

Λεωφόρος Πατησίων 607

«Acrobatics»

Νέοι έλληνες σκηνοθέτες με μέλλον μας συστήνονται με τις μικρού μήκους ταινίες τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Acrobatics» που επιμελείται η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Το Φεστιβάλ θα τις παρουσιάσει στο κοινό και τους επαγγελματίες του σινεμά που θα βρεθούν στην 59η διοργάνωση. Πρόκειται για τα φιλμ «Λεωφόρος Πατησίων» του Θανάση Νεοφώτιστου (2018), που συμμετείχε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας, «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση (2018), «Κατάψυξη» του Δημήτρη Νάκου (2017), «Κύβο» του Αλέξανδρου Σκούρα (2016) και «Μανέκι Νέκο» του Μανώλη Μαύρη (2017) και «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη (2017). Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από την σπονδυλωτή μικρού μήκους ταινία Acrobatics σε σκηνοθεσία των νεαρών αυτών δημιουργών.

Και βέβαια, θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες 17 μικρού μήκους ταινίες από το πρόσφατο 41ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. 

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα, καθώς συμβαίνουν. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρετε για το φετινό Φεστιβάλ.


Διαβάστε επίσης: