Πώς ένα μικρό κομμάτι φιλμ μπορεί και φιλοξενεί τόσες διαφορετικές ιστορίες και συναισθήματα;Πώς μία επιφάνεια λίγων μόλις εκατοστών καταφέρνει και σε ταξιδεύει σε τόσους διαφορετικούς κόσμους;
Αυτή η απλή σκέψη είναι και αυτή που έδωσε έμπνευση και κρύβεται πίσω από την οπτική ταυτότητα του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Για πρώτη φορά η οπτική επικοινωνία του θεσμού έχει εστιάσει ολοκληρωτικά στα ψηφιακά μέσα όπου και αναπτύσσεται πλήρως, δίνοντας ζωή και πλοκή και στις αναλογικές εφαρμογές.
Κομμάτια φιλμ μοιάζουν να χορεύουν, αποκαλύπτουν κρυφές εικόνες, γιορτάζουν σαν φεστιβαλικές κορδέλες.
Και όλα αυτά με μοναδικό σκοπό να αποθεώσουν τη μαγεία του σινεμά και να γιορτάσουν τη συνεύρεση των απανταχού εραστών του.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές εφαρμογές των αφισών που θα κυκλοφορήσουν, καθώς μετράμε αντίστροφα για την έναρξή του την 1η Νοεμβρίου, το 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αν και το ιδιο βαθιά μέσα στην ψηφιακή εποχή (είναι λίγες οι ταινίες που προβάλλονται σε μη ψηφιακή μορφή), παρουσιάζει ένα κόσμο φτιαγμένο από φιλμ, σε σχεδιασμό του δημιουργικού γραφείου των Beetroot. Θέλοντας ίσως έτσι να παντρέψει το παρελθόν με το παρόν ή μήπως να περιμένουμε κάποια έκπληξη που έχει να κάνει με το φιλμ;
Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου.
Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη 2018: Αυτά είναι τα αφιερώματα του Φεστιβάλ