Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2018: «La Flor» | Ξέρουμε τι θα κάνουμε φέτος στο Φεστιβάλ, τουλάχιστον για 14 ώρες

στα 10

Το 14ωρο έπος του Αργεντίνου Μαράνο Γινάς, «La Flor», ή «Το Λουλούδι», θα προβληθεί σε τρία μέρη στο #TIFF59.

Flix Team
Θεσσαλονίκη 2018: «La Flor» | Ξέρουμε τι θα κάνουμε φέτος στο Φεστιβάλ, τουλάχιστον για 14 ώρες

14 ώρες διάρκεια, 10 χρόνια γυρισμάτων, 3 ήπειροι, 6 ιστορίες: το φιλμικό έπος «La Flor» του Αργεντίνου Μαριάνο Γινάς υπόσχεται να είναι μια ολότελα νέα, απαιτητική, ίσως και λυτρωτική, κινηματογραφική εμπειρία.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αυτή την ταινία-event σε τρία μέρη, σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που απαίτησε ο σκηνοθέτης: το πρώτο μέρος διαρκεί 4, το δεύτερο 5 και το τρίτο 6 ώρες. Στη δεύτερη προβολή της στο Φεστιβάλ, για τους τολμηρούς, η ταινία θα παρουσιαστεί ολόκληρη στη 14ωρη διάρκειά της.

Δείτε ακόμη: Η αφίσα του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κινείται!

Το «La Flor» είναι μια παθιασμένη αφιέρωση στο ίδιο το σινεμά. Ντελιριακό και ανένταχτο, περνά από τα b-movies στο μιούζικαλ και από το κατασκοπικό φιλμ στην ταινία εποχής και όχι μόνο. Μια πληθωρική αφήγηση, τα κεφάλαια της οποίας έχουν ως μόνη σύνδεση τις τέσσερις πρωταγωνίστριες που αλλάζουν διαρκώς ρόλους και χρονικές περιόδους. Η υπερφυσική κατάρα μιας μούμιας, το απρόσμενο ριμέικ μιας κλασικής γαλλικής ταινίας του Ρενουάρ, μια μυστική κοινωνία που ψάχνει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής, κατάσκοποι που μοιράζονται εμπειρίες και μια απόδραση από την έρημο, είναι μερικά από τα επεισόδια που χτίζουν αυτή την ανεπανάληπτη φιλμική εμπειρία.

la flor 607

«Η εμπειρία είναι η ίδια η ταινία,» δηλώνει ο Μαριάνο Γινάς για το έργο του. «Η ιδέα είναι ότι μια ταινία πρέπει να είναι μια σειρά από ταινίες. Μέσα από όσα συνεισφέρουν τα avatars -οι ηθοποιοί- αυτού του project, μπορεί κανείς να δει τελικά το αληθινό πρόσωπο των τεσσάρων πρωταγωνιστριών να λάμπει μέσα από την ομίχλη της μυθοπλασίας.»

la flor 607

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του τμήματος >>Film Forward του φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζει πειραματικές, ριζοσπαστικές ταινίες που προκαλούν τα όρια του κινηματογράφου. Το «La Flor» ήταν πρόταση του νέου guest programmer του φεστιβάλ, Ντένις Λιμ, του διεθνούς φήμης κριτικού κινηματογράφου και διευθυντή προγράμματος στο Film Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

Το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από την 1η μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα πάντα, καθώς συμβαίνουν. Διαβάστε εδώ όσα χρειάζεται να ξέρετε για το φετινό Φεστιβάλ.