Φεστιβάλ / Βραβεία

Thessaloniki Goes to Cannes ξανά! Αυτές είναι οι 5 ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει την επιτυχημένη περσινή πρωτοβουλία του και παρουσιάζει πέντε ελληνικές ταινίες στην Αγορά των Καννών.

Flix Team
Thessaloniki Goes to Cannes ξανά! Αυτές είναι οι 5 ελληνικές ταινίες που συμμετέχουν
«Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ηξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου

Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά, τη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes» που, στο περσινό Φεστιβάλ Καννών, προκάλεσε τόσο θετικές αντιδράσεις και σύστησε στη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα κάποιες από τις ταινίες που χαρακτήρισαν τη σεζόν που ακολούθησε.

Θυμηθείτε εδώ: Thessaloniki Goes to Cannes: Το Flix είδε τις πέντε works in progress ελληνικές ταινίες που ταξίδεψαν στις Κάννες

Φέτος, το «Thessaloniki Goes to Cannes», η παρουσίαση 5 ελληνικών works in progress, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο του τμήματος Marché du Film του 71ου Φεστιβάλ Καννών. Η συμμετοχή της Αγοράς του ΦΚΘ στο «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι 5 ταινίες σε εξέλιξη (μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ) που θα παρουσιαστούν στους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου οι οποίοι θα είναι παρόντες στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Σ΄Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε Να Κλαίει

Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ηξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου

Αντισυμβατική κωμωδία, με έναν Γάλλο Ευρωβουλευτή, μια νεαρή οικονομολόγο, έναν οραματιστή δάσκαλο και μια σκληραγωγημένη χήρα οι οποίοι συναντιούνται κατά τύχη στο Αρμενάκι, ένα νησάκι χαμένο κάπου στο Αιγαίο Πέλαγος που έχει τη θαυμαστή ικανότητα να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads του 56ου ΦΚΘ 2016

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου, Συμπαραγωγή: Μαρί-Πιερ Μασιά και Κλερ Γκαντεά (MPM Film France), ΕΡΤ, NOVA, με την υποστήριξη του Κοινού Ταμείου ΕΚΚ / CNC για την οικονομική υποστήριξη της συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων, Εταιρεία παραγωγής: Blackbird Production, 97’, Ελλάδα

Δείτε ακόμη: Στα γυρίσματα του «Σ' Αυτή τη Χώρα Κανείς Δεν Ηξερε να Κλαίει» του Γιώργου Πανουσόπουλου

open door 607

«Open Door» του Φλόρενς Πάπας

Η Ελμα, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, επιστρέφει από την Ιταλία στην Αλβανία. Μαζί με την αδελφή της, Ρουντίνα, ξεκινούν ένα ταξίδι με σκοπό να επισκεφτούν τον αυστηρό και παραδοσιακό πατέρα τους, ελπίζοντας καθ’ οδόν να βρουν έναν άνδρα που θα «υποδυθεί» το σύζυγο της Ελμα.

Παραγωγή: Ενο Μιλκάνι, Συμπαραγωγή: Μπεσνίκ Κραπί, Εταιρεία παραγωγής: Bunker Film+, 85’, Αλβανία, με χώρες συμπαραγωγής UMNI Κόσοβο, ΠΓΔΜ

seed of columbus 607

«Seeds of Columbus» της Μαριάννας Οικονόμου

Ενα μικρό αγροτικό χωριό στην Κεντρική Ελλάδα αργοπεθαίνει καθώς η σοδειά του καταστρέφεται. Μέχρι που δύο αγρότες, ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος, θυμούνται τους σπόρους ντομάτας που κρατάνε φυλαγμένους οι γυναίκες του χωριού για εκατοντάδες χρόνια. Αυτοί οι σπόροι θα τους οδηγήσουν στο μέλλον.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο 2|35 στο τμήμα Agora Docs in Progress του 20ού ΦΝΘ 2018.

Παραγωγή: Σπύρος Μαυρογένης, Συμπαραγωγή: Ρέα Αποστολίδη, Γιούρι Αβέρωφ, Εταιρεία παραγωγής: Stefi/Lynx Productions, Anemon Productions, 52’ / 70’, Ελλάδα

the waiter 607

«The Waiter» του Στηβ Κρικρή

Νεο-νουάρ με ήρωα τον Ρένο, έναν επαγγελματία σερβιτόρο του οποίου η μονότονη και προστατευμένη καθημερινότητα ανατρέπεται, όταν πρέπει να αντιμετωπίσει ξαφνικά ζητήματα που σχετίζονται με τον έρωτα, το θάνατο και το τι σημαίνει να υπερβαίνεις τα όρια του ίδιου σου του εαυτού.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο τμήμα Agora Works in Progress του 58ου ΦΚΘ 2017

Παραγωγή: Στηβ Κρικρής, Συμπαραγωγή: Νικόλας Αλαβάνος, Εταιρεία παραγωγής: Filmiki Productions, 97’, Ελλάδα

Δείτε ακόμη: Ο Στηβ Κρικρής χαρίζει στο Flix τις πρώτες εικόνες από το «The Waiter»

where art thou 607

«Where Art Thou?» του Δημήτρη Αθυρίδη

Ντοκιμαντέρ παρατήρησης, γεμάτο σασπένς, που παρακολουθεί τις προσπάθειες του καλλιτεχνικού διευθυντή της Documenta 14, Ανταμ Σίμτσικ, καθώς στήνει την κορυφαία έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα και στο Κάσελ. Οι αγωνίες, οι οικονομικές προκλήσεις και πάνω απ’ όλα ο θρίαμβος της τέχνης που αντανακλά την ίδια μας τη θνητή ύπαρξη.

Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Κώστας Κεφάλας, Εταιρεία παραγωγής: Faliro House Productions, Ελλάδα

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

Διαβάστε ακόμη: