Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρώτες εικόνες από το «Βιβλίο της Εικόνας» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

στα 10

Φειδωλά και με το δέος που αναλογεί βλέπουμε τις πρώτες αινιγματικές εικόνες από την ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ που διαγωνίζεται για το Χρυσό Φοίνικα στο 71ο Φεστιβάλ Καννών.

Πρώτες εικόνες από το «Βιβλίο της Εικόνας» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Δείτε εδώ το πρώτο teaser του «Βιβλίου της Εικόνας» που κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου

Για την καινούρια ταινία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ που βρίσκεται στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τα εξής:

Την υπόθεσή της: «Τίποτα παραπάνω. Παρά μόνο σιωπή. Τίποτα περισσότερο. Παρά μόνο ένα επαναστατικό τραγούδι. Μία ιστορία σε πέντε πράξεις, όσα και τα δάχτυλα ενός χεριού»

Μερικά στοιχεία για τα γυρίσματα και τη δομή της: H ταινία γυρίστηκε σε αραβικά έθνη σαν μια αντανάκλαση του Αραβικού Κόσμου σήμερα, ανάμεσα σε άλλα θέματα, μέσα από μείξη μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης.

Κάτι αινιγματικά που είχε πει ο ίδιος ο Γκοντάρ το καλοκαίρι του 2016 σε μια συνέντευξη στη Ρωσία: «Πέντε στοιχεία: ο πόλεμος, το ταξίδι, ο νόμος (σαν τον Μοντεσκιέ)... κάτι άλλα και το τελευταίο με τον τίτλο "Central Region", ως φόρος τιμής στα αμερικάνικα underground φιλμ... Γυρίζω χωρίς ηθοποιούς, δεν με χρειάζονται εκεί. Αλλά υπάρχει αφηγητής, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο και καταλαβαίνουμε την ιστορία, η οποία είναι κάτι σαν παραβολή.»

Δύο νέες εικόνες που εμφανίστηκαν με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής της ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών: Η πρώτη είναι ο τίτλος της ταινίας με την χαρακτηριστική υπογραφή του Ζαν-Λικ Γκοντάρ και το άλλο ένα σκίτσο σαν ιμπρεσιονιστικός πίνακας που απεικονίζει ένα σπίτι με κήπο.

Δείτε ακόμη: Ο «Τρελός Πιερό» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ στην αφίσα του 71ου Φεστιβάλ Καννών

The Image Book 607

The Image Book 607

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ταινία θα κινηθεί στο δοκιμιακό στιλ όλων των τελευταίων ταινιών του Ζαν-Λικ Γκοντάρ (πιο πρόσφατη ο «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα» που κέρδισε το 2014 το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών), που κινούνται ανάμεσα στο πολιτικό σχόλιο, την κοινωνική καταγραφή, τον πειραματισμό και το αέναο παιχνίδι του αιώνιου εφήβου ανάμεσα στις εικόνες και τις λέξεις - εδώ ήδη από τον τίτλο.

Δείτε εδώ το πρώτο teaser του «Βιβλίου της Εικόνας» που κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2018: Αυτοί είναι οι πρώτοι τίτλοι του επίσημου προγράμματος

LE LIVRE D'IMAGE / Jean-Luc Godard / FILM ANNONCE from CASA AZUL FILMS on Vimeo.