Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Πρόεδρος του 71ου Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Απόλυτα εναρμονισμένο με την εποχή, το Φεστιβάλ Καννών ενθρονίζει τη 12η γυναίκα Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής στην ιστορία του.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι η Πρόεδρος του 71ου Φεστιβάλ Καννών

«Εχω βρεθεί στις Κάννες σε πολλές περιστάσεις, μέσα στα χρόνια: σαν ηθοποιός, παραγωγός, στην αγορά, στη σφαίρα των Gala και στο Διαγωνιστικό Τμήμα, αλλά ποτέ για την απόλυτη ευχαριστήση του να δω τη σοδειά των ταινιών που αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ επιλέγει. Νιώθω τιμή και θεωρώ προνόμιο και ευθύνη του να είμαι η Προέδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής. Το Φεστιβάλ παίζει κυρίαρχο ρόλο στο να ενώνει τον κόσμο των ιστοριών, αυτή την περίεργη προσπάθεια που όλος ο κόσμος μοιράζεται, κατανοεί και αναζητά.»

Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε η Κέιτ Μπλάνσετ την απόφαση του Φεστιβάλ Καννών να τη χρίσουν Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ που διεξάγεται φέτος από τις 8 μέχρι και τις 19 Μαΐου, απόλυτα εναρμονισμένο με τη μεγάλη συζήτηση γύρω από την ισότητα ανδρών και γυναικών στη βιομηχανία, αλλά και τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που «αγγίζουν» και το Φεστιβάλ, καθώς οι μεγαλύτεροι από τους παγκόσμιους παίχτες του σινεμά βρίσκονται κάθε Μάιο στην Κρουαζέτ.

Διαβάστε ακόμη: 71ο Φεστιβάλ Καννών: Αλλαγή στις μέρες και τις προβολές, όχι - προβλέπουμε - στη λίστα των θαμώνων

Cannes 72

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα υποδεχθούμε μια τόσο σπάνια και μοναδική καλλιτέχνη, τα ταλέντα και οι πεποιθήσεις της οποίας πλουτίζουν τη σκηνή και την οθόνη. Οι συζητήσεις μας από το φθινόπωρο μας εγγυώνται ότι θα είναι μια αφοσιωμένη Πρόεδρος, μια παθιασμένη γυναίκα και μια μεγαλόκαρδη θεατής», δήλωσε ο Πιερ Λεσκίρ, Πρόεδρος του Φεστιβάλ Καννών.

Cate Με τη Ρούνι Μάρα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών για την πρεμιέρα του «Carol» το 2015

Διαβάστε ακόμη