Buzz

«The Toxic Avenger»: Ο πιο ανυπόληπτος υπερήρωας του σινεμά ετοιμάζεται να μολύνει και πάλι την οθόνη

στα 10

Η ανυπέρβλητα cult ταινία της διαβόητης Troma Studios θα αποκτήσει το ριμέικ της. Κι ας γίνει αυτό μια αφορμή για να ανακαλύψει περισσότερος κόσμος το κλασικό αυτό ανοσιούργημα του 1984.

«The Toxic Avenger»: Ο πιο ανυπόληπτος υπερήρωας του σινεμά ετοιμάζεται να μολύνει και πάλι την οθόνη

Εχετε βαρεθεί το δίπολο Marvel / DC και την πολιτική ορθότητα των σύγχρονων κινηματογραφικών υπερηρώων που το μόνο που θέλουν είναι να σώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας;

Τότε αυτό που (δεν ξέρατε ότι) χρειάζεστε είναι ένας πραγματικά εναλλακτικός και κυριολεκτικά «βρώμικος» υπερήρωας, όπως αυτός που σύστησε στον κόσμο το 1984 η διαβόητη Troma Films.

Για όσους δεν είχαν ποτέ την τύχη(;) να γνωρίσουν το ανυπόληπτο αυτό στούντιο και την «κορυφαία» δημιουργία του, το «The Toxic Avenger» υπήρξε η low budget, υπερβίαιη, θεόμουρλη και ολότελα μη πολιτικά ορθή απάντηση-παρωδία των Λόιντ Κάουφμαν και Μάικλ Χερτς στις υπερηρωικές ταινίες του Χόλιγουντ.

Διαβάστε ακόμη: Σπάστε το... γυαλί! 5 + 1 ταινίες με... εναλλακτικούς υπερήρωες

The Toxic Avenger 607

Ηρωάς της είναι ο Μέλβιν, ένας αδύναμος κακομοίρης νεαρός που δουλεύει ως επιστάτης σε ένα γυμναστήριο κάνοντας όλες τις βρωμοδουλειές και υπομένοντας τον συνεχή εξευτελισμό και το ανελέητο bullying από τους φουσκωτούς θαμώνες. Οταν έπειτα από ένα ατύχημα εκπαραθυρώνεται κατευθείαν μέσα σε ένα βαρέλι με τοξικά απόβλητα, μεταμορφώνεται στον πανίσχυρο, μυώδη και φρικτά παραμορφωμένο εκδικητή του τίτλου, αποφασισμένο να πάρει το αίμα του πίσω από τους βασανιστές του, να εξαφανίσει το έγκλημα και να υπερασπιστεί τους αδύναμους αυτού του κόσμου. Κι αν στο ενδιάμεσο καταφέρει επιτέλους να βγάλει και γκόμενα, ακόμα καλύτερα…

Η παραπάνω περίληψη δύσκολα μπορεί να περιγράψει αληθινά μια ταινία που δεν βάζει όριο πουθενά, σκορπώντας χαρωπά προσβλητικό χιούμορ αντάξιο ενός Τζον Γουότερς, φτηνιάρικα εφέ και σκηνές γραφικής βίας ενάντια σε ηλικιωμένους και παιδιά, και θέτοντας ως υπερασπιστή της ηθικής και της δικαιοσύνης έναν ανορθόδοξο πρωταγωνιστή που βρίσκεται στον απόλυτο αντίποδα του Captain America. Η ταινία όχι μόνο έγινε cult μεταμεσονύχτια επιτυχία, αλλά γέννησε και τρεις ακόμα πιο ξεδιάντροπες συνέχειες (αλλά και κόμικ, ένα μιούζικαλ και, ακόμα πιο εξωφρενικό, μια παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων) και έκανε σχεδόν αυτόματα την Troma Studios συνώνυμο του κακού γούστου (με κάθε πιθανή έννοια).

The Toxic Avenger 607

Δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε το Χόλιγουντ να αγκαλιάζει μια τόσο ανίερη και βδελυρή εκδοχή των clean cut αγαπημένων του ηρώων, να όμως που η ταινία ετοιμάζεται να αποκτήσει το remake / reboot της, κάτι που είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, και μάλιστα με τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως πιθανό πρωταγωνιστή.

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο θα αναλάβει ο Μέικον Μπλερ, ηθοποιός («Blue Ruin»), σεναριογράφος («Hold the Dark») και σκηνοθέτης του οποίου το μεγάλου μήκους ντεμπούτο, «I Don't Feel at Home in This World Anymore», απέσπασε το 2017 το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σαντάνς.

Κι αν δεν είμαστε καθόλου σίγουροι για το αν πραγματικά χρειαζόμαστε μια πιο γυαλισμένη βερσιόν μιας ταινίας της οποίας η αποτελεσματικότητα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο βέβηλο, ακατέργαστο και αναρχικό ύφος της, αν υπάρχει έστω και μια πιθανότητα περισσότερος κόσμος να ανακαλύψει έτσι το μοναδικό αυτό ανοσιούργημα, τότε ας είναι…

Δείτε με δική σας ευθύνη το τρέιλερ της πρωτότυπης ταινίας του 1984 παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη