Buzz

Ο Μάικ Φλάναγκαν θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία του «Εξορκιστή»

στα 10

Δεν θα είναι όμως το σίκουελ του «Εξορκιστής: Πιστός» αλλά μια μια νέα ριζοσπαστική εκδοχή του franchise.

Ο Μάικ Φλάναγκαν θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία του «Εξορκιστή»

Η ταινία «Εξορκιστής: Πιστός» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, η οποία αποτελούσε το σίκουελ της ταινίας «Εξορκιστής» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ήταν μια από τις πιο ριψοκίνδυνες ταινίες της Blumhouse, η οποία επένδυσε πάνω από 400 εκατομμύρια σε αυτή. Μια ταινία που τελικά απέτυχε παταγωδώς στο box office κερδίζοντας 65 εκατομμύρια στην Αμερική και 136.2 παγκοσμίως. Η Universal είχε σκοπό, όπως και το «Halloween» πριν από αυτό, να το κάνει μια τριλογία, με την δεύτερη ταινία «Exorcist: Deceiver» να είναι προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες το 2025.

Αλλά μετά από όλα αυτά το στούντιο αποφάσισε να βγάλει την ταινία από το ημερολόγιο κυκλοφοριών του 2025 και μάλιστα τον Γκόρντον Γκριν να αποχωρεί από την σκηνοθεσία της, ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στις υπόλοιπες ταινίες.

Διαβάστε ακόμα: Το «Life of Chuck» του Μάικ Φλάναγκαν μεγαλώνει σε καστ

The Exorcist: Believer

Γι' αυτό έφερε τον Μάικ Φλάναγκαν για να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία του franchise, η οποία όμως δεν θα είναι «Exorcist: Deceiver» αλλά, σύμφωνα με το Deadline, μια ριζοσπαστική νέα εκδοχή στη σειρά τρόμου για τους Blumhouse και Μόργκαν Κρικ, ξεκινώντας ουσιαστικά το franchise από την αρχή.

Η Blumhouse χαρακτηρίζει την ταινία ως «μια ολοκαίνουργια ιστορία που διαδραματίζεται στο σύμπαν του “Εξορκιστή”». Ο Τρέβορ Μέισι κάνει την παραγωγή της ταινίας μέσω της Intreprid Pictures και ο Φλάναγκαν μέσω του Red Room Pictures. Ο Τζον Σέρερ θα δουλέψει επίσης στην ταινία μέσω του Intrepid.

Τα γυρίσματα της νέας αυτής ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος με τον Φλάναγκαν να έχει μια νέα ταινία έτοιμη να βγει στους κινηματογράφους το 2024, μια ακόμη μεταφορά του Στίβεν Κινγκ, το «The Life Of Chuck».