Buzz

Ετοιμαστείτε να ξαναμπείτε στην ντουλάπα. «Τα Χρονικά της Νάρνια: Ο Ασημένιος Θρόνος» γίνεται ταινία

στα 10

Ο μαγικός κόσμος του Σι. Ες. Λιούις μας καλεί ξανά.

Ετοιμαστείτε να ξαναμπείτε στην ντουλάπα. «Τα Χρονικά της Νάρνια: Ο Ασημένιος Θρόνος» γίνεται ταινία

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ταξιδέψαμε για τελευταία φορά στον μαγικό κόσμο της Νάρνια. Ένας κόσμος που δύσκολα κατάφερε (αν το έκανε ποτέ) να αποκτήσει την αναγνώριση που του αξίζει στον κινηματογράφο. Και έπειτα από τρεις ταινίες, φανταζόμασταν πως, μάλλον, είχε έρθει η ώρα να κλείσουμε την ντουλάπα και αν αφήσουμε πίσω μας εκείνο τον μαγικό κόσμο και τους χαρακτήρες του.

Αλλά από ότι φαίνεται, 7 χρόνια μετά την τελευταία ταινία βασισμένη στα βιβλία του Σι. Ες. Λιούις, το Χόλιγουντ δεν είναι αποφασισμένο να αφήσει έναν τέτοιο φανταστικό κόσμο. Έτσι, ανακοινώθηκε πως ετοιμάζεται ήδη το νέο κεφάλαιο στο saga «Τα Χρονικά της Νάρνια» με τίτλο «Ο Ασημένια Θρόνος» με την σκηνοθεσία να την έχει αναλάβει ο Τζο Τζόνστον (σκηνοθέτης του «Captain America» και «Rocketeer»). Πρόκειται για το 4ο βιβλίο της σειράς, στο οποίο ακολουθούμε της περιπέτειες του Ευστάθιου Σκραμπ, ξαδέρφου των αδερφών Πεβένσι, ο οποίος προσπαθεί να σώσει το παιδί του Πρίγκιπα Κάσπιαν από ένα ανείπωτο κακό.

Διαβάστε ακόμα: Το ξωτικό που ακούει στο όνομα Τίλντα Σουίντον

Το βιβλίο θεωρείται από αρκετούς φαν της σειράς ως το κατώτερο της επταλογίας, αλλά σίγουρα όμως ένα από τα πιο εντυπωσιακά. Το σενάριο ετοιμάζει ο Ντείβιντ Μαγκί (σεναριογράφος των «Life of Pi» και «Finding Neverland»). Ο παραγωγός της ταινίας Μαρκ Γκόρντον είπε για τον σκηνοθέτη ότι «ο Τζο είναι ένας υπέροχος παραμυθάς ο οποίος νιώθει σαν το σπίτι του σε μεγάλες παραγωγές με δύσκολες σκηνές. Επειδή η ιστορία του Σι. Ες. Λιούις είναι τόσο εικονική και επική, καθώς επίσης ευχάριστη, προσωπική και συναισθηματική, είναι η τέλεια επιλογή για να μεταφέρει τον “Ασημένιο Θρόνο” στην μεγάλη οθόνη.»

Διαβάστε ακόμα: Η ζωή του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν γίνεται ταινία

joe johnston

Επίσης να σημειώσουμε εδώ ότι έγινε ξανά αλλαγή του στούντιο. Μετά την Disney και την 20th Century Fox, η Sony έχει αναλάβει την διανομή της ταινίας. Αν και στον «Ταξιδιώτη της Αυγή» ο Γουίλ Πούλτερ ήταν αυτός που ερμήνευσε τον ρόλο του Ευστάθιου, δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα τον ξαναδούμε στον ρόλο, ούτε υπάρχει λόγος για το αν ο Μπεν Μπαρνς θα ξαναερμηνεύσει τον Πρίγκιπα Κάσπιαν. Τέλος, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.

silver chair

Διαβάστε ακόμα: