Buzz

Η ζωή του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν γίνεται ταινία

στα 10

Τα βιβλία του, εκτός από εκατομμύρια αναγνωστών, έφεραν και φέρνουν κι εκατομμύρια θεατών στις αίθουσες. Τώρα είναι σειρά του ίδιου του συγγραφέα να γίνει αντικείμενο ταινίας.

Η ζωή του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν γίνεται ταινία

Τολμηρότερος από τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», λάτρης της περιπέτειας περισσότερο κι απ’ τα «Χόμπιτ», ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν είναι ο ήρωας που χρειάζεται κάθε ταινία, ειδικά ένα biopic απαιτήσεων. Και, φυσικά, η Fox Searchlight μαζί με την Chernin Ent. του Πίτερ Τσέρνιν αποκαλύπτουν ότι ετοιμάζουν μια ταινία που θα παρουσιάζει τις καθοριστικές στιγμές στη ζωή του Τόλκιν που τον ώθησαν να γράψει το «Χόμπιτ» το 1937 και να ξεκινήσει, το 1954, την τριλογία των «Δαχτυλιδιών». Η κινηματογραφική βιογραφία του Τόλκιν βρίσκεται ακόμα σε προπαραγωγή, αλλά το σενάριο είναι έτοιμο, με την υπογραφή του λίγο γνωστού Ιρλανδού σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκλίσον, ο οποίος όμως πούλησε την ιδέα του «End of History» στο Sony, ξεκινώντας έτσι την αμερικανική του καριέρα.

Ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλιν έζησε ούτως ή άλλως μια μυθιστορηματική ζωή. Πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο, βλέποντας από κοντά τη φρίκη που άφησε το στίγμα της στα βιβλία του, ενώ στον Δεύτερο εργάστηκε ως αποκωδικοποιητής για τον στρατό. Ηταν στενός φίλος του Σι Ες Λούις, του συγγραφέα των «Χρονικών της Νάρνια» και μαζί έστησαν την επιδραστική λογοτεχνική ομάδα The Inklings, που αποτέλεσε και το θέμα του μυθιστορήματος «Here There Be Dragons», που η Warner Bros έχει στα σκαριά για ταινία.

Καθώς, όμως, η κινηματογραφική βιογραφία του Τόλκιν βρίσκεται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, χορτάστε παρακάτω εικόνες και ειδήσεις από το δικό του κινηματογραφικό σύμπαν:

Περισσότερο «Χόμπιτ»: