Buzz

Ο Πίτερ Τζάκσον μεταδίδει απευθείας από τη Μέση Γη την τελευταία ημέρα γυρισμάτων του «Hobbit»

στα 10

Ο Πίτερ Τζάκσον εκπλήρωσε ένα από τα όνειρά του μεταδίδοντας απευθείας την τελευταία μέρα γυρισμάτων της τριλογίας.

Ο Πίτερ Τζάκσον μεταδίδει απευθείας από τη Μέση Γη την τελευταία ημέρα γυρισμάτων του «Hobbit»

Ο ενθουσιασμός του Πίτερ Τζάκσον δεν μπορεί να είναι ψεύτικος. Και η τιτάνια προσπάθειά του να βάλει τους φαν μέσα στην εμπειρία των γυρισμάτων του «Χομπιτ» δεν μπορεί να είναι απλά ένα διαφημιστικό κόλπο.

Οταν αποφασίζεις πως θα γράφεις στη σελίδα σου στο Facebook λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν την τελευταία ημέρα γυρισμάτων ενός έπους και εσύ φωτογραφίζεις το γάτο σου που σε περιμένει στο σπίτι και τους αγαπημένους σου νάνους να κάνουν νάζια, τότε κάτι εκεί μέσα - σε ένα χώρο που υπάρχει μόνο green screen και μηχανήματα για να υποστηρίξουν τα άπειρα CGI της ταινίας - είναι πολύ, μα πολύ αληθινό.

Διαβάστε highlights από το ημερολόγιο της τελευταίας ημέρας γυρισμάτων της τριλογίας του «Hobbit»:

(8.20 π.μ.)

Φεύγω από το σπίτι. Ο κύριος Σματζ περιμένει στις σκάλες να μου πει αντίο. Το κάνει κάθε μέρα και συνήθως περιμένει στην ίδια θέση για να με υποδεχτεί το βράδυ.

2

Φτάνοντας στο στούντιο.

(8.20 π.μ.)

Οχι η αγαπημένη μου ώρα της ημέρας. Οταν οδηγώ για το στούντιο, συνήθως νιώθω νευρικός και η μέρα μου φαίνεται εξαντλητική. 100 άνθρωποι θα με αναζητούν για τους πω ποιο είναι το πρώτο πλάνο, τι φακό θα χρησιμοποιήσουμε και πόσες λήψεις θα χρειαστούν πριν τελειώσει η σκηνή. Κάποιες φορές ξέρω από πριν, κάποιες αυτοσχεδιάζω. Με βοηθάει να κάνω πρόβα με τους ηθοποιούς και τότε συνήθως οι ιδέες αρχίζουν να κατεβαίνουν.

Το μόνο καλό είναι πως το στούντιο είναι πέντε λεπτά από το σπίτι, χωρίς φανάρια και κίνηση.

2

Στήνουμε το πρώτο μας πλάνο.

9.15 π.μ.

Πρέπει να αρχίσουμε. Δύο κάμερες και οι δύο με 16mm φακούς. Θα είναι δύσκολο να βάζω φωτογραφίες χωρίς να αποκαλύπτω πράγματα από την ταινία. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ... Πολλές λεπτομέρειες. Πρέπει να γράφω γρήγορα στο Facebook για να μην καταλάβει η Warner Bros πως δεν τελειώσαμε όσα έπρεπε να κάνουμε χθες.

Hey, το γύρισμα ξεκίνησε. Η φωτογραφία: ναι στα αλήθεια το γυρίσαμε. Παρακαλώ, μην με ρωτάτε να εξηγήσω. Ευχαριστώ Χάνα και Ντάστι!

2

10.30 π.μ. Επρεπε να τρέξω στο Stage A για να εξηγήσω στον Γκρέιαμ και τον Κρίστιαν γιατί γυρίζουν τη μάχη με τον Ντουάλιν στο green screen και όχι στο υπέροχο πανάκριβο σετ όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Γκρέιαμ άρχισε να ακονίζει το τσεκούρι του οπότε τους είπα να διαβάσουν λίγο τι γράφω στο Facebook και έφυγα. Εχουμε ακόμη τρεις σκηνές στο Stage K. Δύο ακόμη και πηγαίνουμε στο F. Αν όλα πάνε καλά πριν το φαγητό! Θα είναι μεγάλη νύχτα...

2

Ο Μεγάλος Ρίτσαρντ, ο Μεσαίος Ρίτσαρντ και ο Μικρός Ρίτσαρντ. 2.00 μ.μ. Κάνουμε διάλειμμα για φαγητό. Εχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλλά είναι ακόμη 7 με 8 στησίματα. Η άλλη μονάδα θα ξεκίνησει παράλληλα γυρίσματα μετά το φαγητό.

2

Αντίο Ντουάλιν! Ο πολύ αγαπητός Γκρέιαμ ΜακΤάβις μόλις ολοκλήρωσε την τελευταία του σκηνή με δόξα και τιμές. Χρειαζόμαστε ακόμη τρεις ώρες. Οποια μονάδα τελειώσει πρώτη θα πιει όλη τη μπίρα. Είναι 7.30 μ.μ.

2

Ενας «καυτός» σκηνοθέτης με δύο όχι και τόσο «καυτούς» νάνους. Ο Εϊνταν και ο Ντιν έκαναν την πρώτη τους σκηνή για σήμερα. Περιμένουν υπομονετικά από το μεσημέρι. 8.15 μ.μ. Είμαστε στο τρίτο πλάνο από το τέλος.

2

Η τέντα.

Δύο ακόμη σκηνές... περίπου μια ώρα για να τελειώσουμε. Αυτό είναι το σπίτι. Αυτή η τέντα είναι το μέρος που έχω περάσει περισσότερο χρόνο τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Τη μοιράζομαι με τη Βικτόρια, την υπεύθυνη του σεναρίου, την Τζέιμπεζ τη μοντέζ μας, τον Σεμπ τον βοηθό μου και τον Κάρο τον παραγωγό μας.

2

Μόλις γυρίσαμε αυτό το κοντινό του Ρίτσαρντ. Αναζητήστε το τον Δεκέμβριο του 2014! Δύο μόνο σκηνές έχουν μείνει. 9.21 μ.μ. Φτάνουμε πολύ κοντά στο τέλος.

2

To τελευταίο πλάνο. Μεγάλα μόνιτορ, κεντρική μονάδα, μικρές οθόνες κάτω δεξιά. Γυρίζουμε τις τελικές σκηνές την ίδια στιγμή.

10.32 μ.μ.

Οχι, περιμέντε. Οσο έγραφα αυτό, τραβήξαμε μερικά πλάνα ακόμη και τελειώσαμε. Ο Ρίτσαρντ ήταν φανταστικός. Χαμόγελα και ευτυχία. Και θλίψη.

2

(01.08 μετά τα μεσάνυχτα)

«Μια ημέρα 20 ωρών... 15 χρόνια Τόλκιν... 771 μέρες γυρισμάτων... Και φτάνουν σπίτι εξαντλημένοι, σε ένα σπίτι γεμάτο από εφήβους. Θα είναι μια μακριά νύχτα!»

2

(01.14 μετά τα μεσάνυχτα)

Στο τέλος της μέρας φωτογραφήθηκε με το γάτο του.

«Πίσω με τον Κύριο Σμάτζ. Μια μεγάλη ημέρα. Μια υπέροχη ημέρα. Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν μέρος της. Τώρα ύπνος!»

cat

Διαβάστε ακόμη: