Buzz

Poster Art: Ο φανταστικός κόσμος του Killian Eng

στα 10

Πασίγνωστες ταινίες που σημάδεψαν την pop κουλτούρα αποκτούν μια ολόκληρη νέα υφή μέσα από την σουρεαλιστική, δυναμική και άκρως ενδιαφέρουσα δουλειά ενός ταλαντούχου γραφίστα από την Σουηδία.

Poster Art: Ο φανταστικός κόσμος του Killian Eng

Ο κόσμος κάθε ταινίας μπορεί κατά κανόνα να γεννιέται και να σχηματίζεται στο μυαλό των αρχικών δημιουργών του, όμως τελικά ζει και αναπτύσσεται συνεχώς μέσα από την δουλειά ταλαντούχων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνέονται από τα χαρακτηριστικά του κάθε φιλμ για να αναζωογονήσουν και να τα εμπλουτίσουν με το δικό τους προσωπικό στιλ.

Διαβάστε ακόμη: Oταν οι φανς έχουν έμπνευση. Πόστερ παρωδίες του «Star Wars: The Last Jedi»

Ακριβώς έτσι και ο Σουηδός Killian Eng παίρνει αφορμή από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας των 50ς και των 60ς, τις ταινίες δράσης της δεκαετίας του 1990, τα κινούμενα σχέδια της Disney και γενικότερα από όλα όσα αγκαλιάσει η pop κουλτούρα ανά τα χρόνια για να τα επαναπροσδιορίσει μέσα από την χτυπητή χρήση των χρωμάτων, την έντονη γεωμετρία και την σουρεαλιστική οπτική του, δημιουργώντας κάτι που διατηρεί όλη τη μαγεία του αυθεντικού «μεταφρασμένη» όμως μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα νέα γλώσσα.

Ghost in the Shell Poster by Killian Eng 607 Το αυθεντικό Ghost In The Shell μέσα από την ματιά του Killian Eng

Βλέποντας τη δουλειά του, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς πως η κύρια πηγή έμπνευσης του Killian Eng είναι η ευρωπαϊκή σχολή σχεδιασμού του Mœbius (κατά κόσμον, Ζαν Ζιρό), όπως και οι θεματικοί προβληματισμοί που ο Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι αποθέωσε όχι μόνο στην κινηματογραφική του καριέρα αλλά και στο εξίσου σημαντικό έργο στον χώρο τον κόμικς με (ενδεικτικά) το «Incal» και τους «Μεταβαρόνους». Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι στο portfolio του Killian Eng βρίσκει θέση και το «Jodorowsky's Dune», έργο ζωής του σκηνοθέτη που τελικά δεν ευόδωσε ποτέ, αλλά και η τελική cult κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου από τον Ντέιβιντ Λιντς, όλα πάντα μέσα από την γεωμετρική αποθέωση που προτείνει ο Killian Eng.

Διαβάστε ακόμη: Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ

Dune by Killian Eng 607

Jodorowsky's Dune Poster by Killian Eng

Εξερευνήστε στη συνέχεια από την αρχή τους κόσμους που δημιούργησαν οι Τζέιμς Κάμερον, Ρίντλεϊ Σκοτ, Τζορτζ Μίλερ και πολλοί ακόμη σκηνοθέτες (η φαντασία του Killian Eng επεκτείνεται και προς απρόβλεπτους προορισμούς, όπως το μυαλό του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τα ευγενή παραμύθια του Χαγιάο Μιγιαζάκι) και δείτε τα διάφορα αντικείμενα, τις σκιές και τις δυναμικές γραμμές να αλληλεπιδρούν με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από την (ψηφιακή κατά κανόνα) δημιουργία του καλλιτέχνη από την Στοκχόλμη. Κάτι μας λέει ότι πολλούς από αυτούς τους κόσμους θα θέλατε να τους ανακαλύψετε και στην πραγματικότητα. Όχι, αυτό δεν περιλαμβάνει τον κόσμο του «Alien».

2001 A Space Odyssey Poster by Killian Eng 607

Alien Poster by Killian Eng

Aliens Poster by Killian Eng

Argo Poster by Killian Eng 607

Blade Runner  by Killian Eng

Castle in the sky by Killian Eng 607

Escape from New York by Killian Eng

Forbidden Planet by Killian Eng 607

Inception by Killian Eng 607

Interstellar by Killian Eng 607

Koyaanisqatsi by Killian Eng 607

Mad Max Fury Road by Killian Eng 607

Night of the Living Dead by Killian Eng 607

Picnic at hanging Rock by Killian Eng 607

Pinocchio by Killian Eng 607

Predator by Killian Eng 607

Prometheus Vinyl Cover by Killian Eng 607

Silent Running by Killian Eng 607

Star Wars Episode IV by Killian Eng 607

Starship Troopers by Lillian Eng 607

Stargate by Killian Eng 607

The Black Hole by Killian Eng 607

The Fifth Element by Killian Eng 607

The Iron Giant by Killian Eng 607

The Matrix by Killian Eng 607

The Matrix by Killian Eng 607

The Matrix by Killian Eng 607

Terminator by Killian Eng 607

Videodrome by Killian Eng 607

Περισσότερη Poster Art