Ο κόσμος κάθε ταινίας μπορεί κατά κανόνα να γεννιέται και να σχηματίζεται στο μυαλό των αρχικών δημιουργών του, όμως τελικά ζει και αναπτύσσεται συνεχώς μέσα από την δουλειά ταλαντούχων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνέονται από τα χαρακτηριστικά του κάθε φιλμ για να αναζωογονήσουν και να τα εμπλουτίσουν με το δικό τους προσωπικό στιλ.
Διαβάστε ακόμη: Oταν οι φανς έχουν έμπνευση. Πόστερ παρωδίες του «Star Wars: The Last Jedi»
Ακριβώς έτσι και ο Σουηδός Killian Eng παίρνει αφορμή από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας των 50ς και των 60ς, τις ταινίες δράσης της δεκαετίας του 1990, τα κινούμενα σχέδια της Disney και γενικότερα από όλα όσα αγκαλιάσει η pop κουλτούρα ανά τα χρόνια για να τα επαναπροσδιορίσει μέσα από την χτυπητή χρήση των χρωμάτων, την έντονη γεωμετρία και την σουρεαλιστική οπτική του, δημιουργώντας κάτι που διατηρεί όλη τη μαγεία του αυθεντικού «μεταφρασμένη» όμως μέσα από μία άκρως ενδιαφέρουσα νέα γλώσσα.
Το αυθεντικό Ghost In The Shell μέσα από την ματιά του Killian Eng
Βλέποντας τη δουλειά του, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς πως η κύρια πηγή έμπνευσης του Killian Eng είναι η ευρωπαϊκή σχολή σχεδιασμού του Mœbius (κατά κόσμον, Ζαν Ζιρό), όπως και οι θεματικοί προβληματισμοί που ο Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι αποθέωσε όχι μόνο στην κινηματογραφική του καριέρα αλλά και στο εξίσου σημαντικό έργο στον χώρο τον κόμικς με (ενδεικτικά) το «Incal» και τους «Μεταβαρόνους». Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι στο portfolio του Killian Eng βρίσκει θέση και το «Jodorowsky's Dune», έργο ζωής του σκηνοθέτη που τελικά δεν ευόδωσε ποτέ, αλλά και η τελική cult κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου από τον Ντέιβιντ Λιντς, όλα πάντα μέσα από την γεωμετρική αποθέωση που προτείνει ο Killian Eng.
Διαβάστε ακόμη: Το reboot του «Dune» είναι πραγματικότητα και το σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ
Εξερευνήστε στη συνέχεια από την αρχή τους κόσμους που δημιούργησαν οι Τζέιμς Κάμερον, Ρίντλεϊ Σκοτ, Τζορτζ Μίλερ και πολλοί ακόμη σκηνοθέτες (η φαντασία του Killian Eng επεκτείνεται και προς απρόβλεπτους προορισμούς, όπως το μυαλό του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και τα ευγενή παραμύθια του Χαγιάο Μιγιαζάκι) και δείτε τα διάφορα αντικείμενα, τις σκιές και τις δυναμικές γραμμές να αλληλεπιδρούν με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από την (ψηφιακή κατά κανόνα) δημιουργία του καλλιτέχνη από την Στοκχόλμη. Κάτι μας λέει ότι πολλούς από αυτούς τους κόσμους θα θέλατε να τους ανακαλύψετε και στην πραγματικότητα. Όχι, αυτό δεν περιλαμβάνει τον κόσμο του «Alien».
Περισσότερη Poster Art
- Guardians of the Galaxy Vol. 2: Ηρθαν τα vintage Character Posters να μας ξεσηκώσουν
- Ταξίδι στο σινεμά με απόλυτα κινηματογραφικές αποσκευές!
- Πώς θα ήταν οι ταινίες της χρονιάς αν κυκλοφορούσαν στη μητρόπολη του «Zootopia»;
- Οι υποψήφιες για Oσκαρ ταινίες σε αφίσες για… Oσκαρ!
- Κι αν το «Black Mirror» ήταν μια δυστοπική σειρά… comics;
- Οταν οι αφίσες αποκαλύπτουν την (πικρή) αλήθεια για τις φετινές οσκαρικές ταινίες
- Best of 2016: Τα 16 Καλύτερα Poster
- Κρεμάστε τα! Αυτά τα πόστερ sci-fi ταινιών τα θέλουμε για τον τοίχο μας
- Τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι πάντα εμπνευσμένα από το «A Charlie Brown Christmas»
- Flags of the Galaxy. Ολες οι σημαίες του «Star Wars»
- Οι όμορφοι θάνατοι του «Game of Thrones»
- Αν ο Κιούμπρικ ή ο Χίτσκοκ σκηνοθετούσαν το «Game of Thrones» κι ο Σολ Μπας έκανε τα poster...
- Ενας γαλαξίας από πόστερ για το «Guardians of the Galaxy»