Industry

Διαγωνισμός «Κρυφή Συνταγή»: Πες το μ' ένα κέικ!

στα 10

Στείλτε μας μια συνταγή που σημαίνει κάτι για σας, κρύψτε μέσα το μήνυμά σας και κερδίστε εισιτήρια για την «Κρυφή Συνταγή» της Seven Films!

Flix Team
Διαγωνισμός «Κρυφή Συνταγή»: Πες το μ' ένα κέικ!

«Τοποθετημένη σε μια μελαγχολική, αλλά γεμάτη ζωή, άποψη της Ιερουσαλήμ και βασισμένη σε μια προσωπική μου εμπειρία, η ταινία μιλάει για χαρακτήρες που εύχονται να παραμερίσουν τους ορισμούς τους σχετικά με την εθνικότητα, τη σεξουαλικότητα και τη θρησκεία. Είναι μια ιστορία γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους, τη ζωή, το φαγητό και το σινεμά. Είναι η δική μου ιστορία.»

Αυτό δηλώνει ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης του βραβευμένου στο Κάρλοβι Βάρι «Κρυφή Συνταγή» («The Cakemaker»), Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ. Μήπως όμως αυτή είναι και η δική σου, η δική μας ιστορία;

the cakemaker 607

Στην «Κρυφή Συνταγή», ο Τόμας, ένας ταλαντούχος Γερμανός ζαχαροπλάστης, είναι ο εραστής του Ορεν, ενός παντρεμένου άνδρα από το Ισραήλ, που επισκέπτεται συχνά το Βερολίνο για δουλειές. Οταν ο Ορεν σκοτώνεται σε τροχαίο, ο Τόμας ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του αγαπημένου του.

the cakemaker 607

Ετσι, θα πλησιάσει τη γυναίκα του, την Ανάτ, κρατώντας κρυφή την ταυτότητά του και προτείνοντάς της να δουλέψει στο καφέ της. Εκείνη δέχεται. Τα γλυκά που φτιάχνει θα φέρουν κοσμοσυρροή στο κατάστημα, αλλά ο ίδιος κάνει δύο βασικά λάθη: δεν χρησιμοποιεί κόσερ υλικά και αδυνατεί να προβλέψει πού θα καταλήξει η σχέση του με τη νεαρή χήρα. Και προκειμένου να προστατέψει την πραγματική του ταυτότητα θα τραβήξει το ψέμα του μέχρι απροσδόκητα άκρα.

the cakemaker 607

«Η πληγή από την προσωπική τραγωδία έχει ως θεραπεία – μεταφορικά – το ζύμωμα!», εξηγεί ο Γκράιτσερ. «Πρόκειται για μια πράξη ταυτόχρονα οπτική, αισθησιακή και ερωτική. Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, τη μητέρα μου, την οικογένειά μου, τότε που η μυρωδιά της μαγιάς κυριαρχούσε στο σπίτι τα πρωινά της Παρασκευής.»

the cakemaker 607

Και συνεχίζει, «Στον Ιουδαϊσμό το ζύμωμα έχει μια ιδιαίτερη σημασία και υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από κανόνες που οριοθετούν και ορίζουν τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. Ο Τόμας και η Ανάτ καλούνται να αψηφήσουν αυτούς τους κανόνες, αυτούς τους νόμους και με αυτόν τον τρόπο να παραμερίσουν το οικείο περιβάλλον τους, προκειμένου να ξεπεράσουν τον πόνο και την οργή και να βρουν το μονοπάτι που οδηγεί στη συγχώρεση και τη συμφιλίωση.»

the cakemaker 607

Η «Κρυφή Συνταγή» είναι μια ταινία για τα σκευάσματα της απώλειας και της λαχτάρας, όπου οι άνθρωποι αποζητούν την ίδια γλυκιά γεύση της ζωής, πέρα από τα σύνορα της καταγωγής και της κουλτούρας τους. Κι εμείς θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας.

info διαγωνισμού - κερδίστε προσκλήσεις για την «Κρυφή Συνταγή»

Η Seven Films και το Flix σας προσκαλούν... γλυκά. Διαλέξτε μια συνταγή για κέικ, γλυκό, ζυμωτή λιχουδιά, που για σας έχει ιδιαίτερη σημασία. Συνοδεύστε τη μ' ένα μήνυμα, μια φράση, λέξεις που θέλετε ν' αποκτήσουν αυτή τη γλυκιά γεύση. Στείλτε μας τη συνταγή και το μήνυμα στο info@flix.gr, με το θέμα «Κρυφή Συνταγή», ως και την Τρίτη, 19 Ιουνίου. Θα επιλέξουμε τις 10 συνταγές/μηνύματα που μας προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι οι αποστολείς τους θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για να δουν δωρεάν την «Κρυφή Συνταγή», από την Πέμπτη 21 ως και την Τετάρτη 27 Ιουνίου, σ' ένα αθηναϊκό θερινό σινεμά της επιλογής τους, απ' όσα θα προβάλλουν την ταινία. Σας περιμένουμε με όρεξη!

Η ταινία «Κρυφή Συνταγή» («The Cakemaker») κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 21 Ιουνίου, από τη Seven Films.


the cakemaker poster gr 607