Buzz

Οταν ο Babadook έγινε gay icon!

στα 10

Κι όμως, χάρη στο internet, ο φρικιαστικός χαρακτήρας από την ομώνυμη ταινία τρόμου του 2014 μεταμορφώθηκε πρόσφατα σε ένα από τα πιο απρόσμενα σύμβολα της LGBTQ κοινότητας.

Οταν ο Babadook έγινε gay icon!

Να είναι άραγε επειδή μένει κρυμμένος μέσα σε μια ντουλάπα και ξαφνικά βγαίνει διεκδικώντας την προσοχή; Μην είναι τα κομψά ρούχα και το εκκεντρικό στυλ του; Ή μήπως επειδή αγαπά το δράμα και την υπερβολή, φτάνοντας στο σημείο να φτιάξει ακόμα και ένα pop-up book για να εκδηλωθεί;

Πριν από τρία χρόνια, η Αυστραλή σκηνοθέτιδα Τζένιφερ Κεντ παρέδωσε το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο της, «The Babadook», το οποίο πολλοί κριτικοί υποδέχτηκαν (δικαίως) ως μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές ανακαλύψεις εκείνης της χρονιάς και μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου των τελευταίων ετών.

Εκείνο που σίγουρα ούτε η δημιουργός του ούτε κανείς από τους θαυμαστές της ταινίας δεν περίμενε είναι ότι ξαφνικά ο Babadook θα μεταμορφωνόταν σε queer σύμβολο, πάνω στην ώρα για τους απανταχού εορτασμούς του φετινού Pride!

Διαβάστε ακόμη: 20 ταινίες που έκαναν το σινεμά να αισθάνεται... περήφανο!

Babadook meme Babadook meme

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες (σοβαρές) ερμηνείες της ταινίας ανέλυαν τον μπαμπούλα που στοιχειώνει μια χήρα και τον μικρό γιο της ως ενσάρκωση της απόγνωσης, της θλίψης και της κατάθλιψης που τους κυριεύει έπειτα από τον θάνατο του πατέρα σε ένα ατύχημα. Το internet, όμως, είχε (ευτυχώς!) άλλη άποψη, κι έτσι εκατοντάδες ξεκαρδιστικά memes έκαναν την εμφάνισή τους με υπέροχα εξωφρενικές θεωρίες για το ότι ο Babadook δεν είναι παρά ένας gay άντρας που βγαίνει επιτέλους από την ντουλάπα για να εναντιωθεί στην καταπιεστική κοινωνία γύρω του.

Κάποιοι πιστεύουν ότι όλο αυτό ενδεχομένως ξεκίνησε όταν κάποιος ανακάλυψε ότι το Netflix είχε κατά λάθος(;) καταχωρήσει το φιλμ στον online κατάλογό του στην κατηγορία των LGBTQ ταινιών, κι από ‘κει και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

https://taco-bell-rey.tumblr.com/post/154301475490/so-proud-that-netflix-recognizes-the-babadook-as

Οποιος κι αν έκανε την αρχή, ωστόσο, ελάχιστη σημασία έχει - εκείνο που πραγματικά μετράει είναι ότι κάθε λογής social media και μπλογκ γέμισαν ξαφνικά με απολαυστικά memes γύρω από την ανάλυση και ανάδειξη του Babadook σε gay icon.

Δείτε μερικά από αυτά παρακάτω.



This is how stupid I am 😂

A post shared by Mikey Pop (@djmikeypop) on














Διαβάστε ακόμη

Tags: The Babadook