Buzz

Ο Τάικα Γουαϊτίτι απεχθάνεται που η Κέιτ Μπους έγινε ξαφνικά mainstream μετά το «Stranger Things»

στα 10

«Εχω γίνει ένας από εκείνους τους μαλάκες που λένε πως αυτά τα παιδιά δεν άκουσαν ποτέ στην ζωή τους την Κέιτ Μπους και απλώς έχουν ακούσει ένα τραγούδι σε μια τηλεοπτική σειρά! Δεν ξέρουν την Κέιτ Μπους! Εγώ ξέρω την Κέιτ Μπους!» είπε ο Γουαϊτίτι.

Ο Τάικα Γουαϊτίτι απεχθάνεται που η Κέιτ Μπους έγινε ξαφνικά mainstream μετά το «Stranger Things»

Μία νέα γενιά wants to make a deal with God. Το τραγούδι της Κέιτ Μπους «Running Up That Hill», το οποίο ακούγεται στην 4η σεζόν του «Stranger Things», εκτοξεύθηκε, 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, στην κορυφή των charts το μήνα που μας πέρασε. Και δικαιολογημένα, αν αναλογιστεί κανείς πως η σειρά κατάφερε να ξεπεράσει τις ένα δισεκατομμύριο ώρες streaming στο Netflix.

Αλλά όλοι δεν φαίνεται να είναι χαρούμενοι με αυτό. Ο Τάικα Γουαϊτίτι είχε σκοπό να βάλει κάποια τραγούδια της Μπους στην ταινία «Thor: Love and Thunder», ανάμεσά τους και το «Running Up That Hill», αν τα αδέρφια Ντάφερ δεν είχαν πάρει την απόφαση να κάνουν το ίδιο και στην σειρά τους. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο NME, ο Γουαϊτίτι ρωτήθηκε για το πώς του φαίνεται η χρήση του τραγουδιού της Μπους στη σειρά και απάντησε κάπως εκνευρισμένα, «εννοείς το πώς κατέστρεψαν το τραγούδι της Κέιτ Μπους;»

Διαβάστε ακόμα: Τα αδέρφια Ντάφερ ήρθαν για να μείνουν στο Netflix

stranger things

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι τεράστιος φαν του «Stranger Things» αλλά απεχθάνεται το γεγονός πως ένα τόσο πολυγαπημένο τραγούδι της Μπους έγινε γνωστό στο mainstream κοινό. «Μου αρέσει αυτή η σειρά, αλλά ως κάποιος που νιώθει πραγματική αγάπη για τη μουσική της Κέιτ Μπους… είμαι πραγματικά ενοχλημένος! Εχω γίνει ένας από εκείνους τους μαλάκες που λένε πως αυτά τα παιδιά δεν άκουσαν ποτέ στη ζωή τους την Κέιτ Μπους και απλώς έχουν ακούσει ένα τραγούδι σε μια τηλεοπτική σειρά! Δεν ξέρουν την Κέιτ Μπους! Εγώ ξέρω την Κέιτ Μπους!»

Και συνέχισε λέγοντας, «υπήρχαν πολλά τραγούδια της Κέιτ Μπους που ήθελα να έχω μέσα στην ταινία μου. Θα είχαμε το “This Woman’s Work”, το οποίο θα ήταν υπέροχο για [μια σκηνή με] τον χαρακτήρα της Νάταλι Πόρτμαν.»

Πάντως η Μπους λατρεύει όλο αυτό που έχει γίνει με το τραγούδι της. Η ίδια έγραψε πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα μήνυμα ευχαριστώντας τα αδέρφια Ντάφερ που έκαναν ξανά διάσημο το τραγούδι και έφτασε στην κορυφή. «Πιστεύω ότι τα αδέρφια Ντάφερ έχουν αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε μια εποχή που είναι απίστευτα δύσκολη για όλους, ειδικά για τους νεότερους. Τοποθετώντας το "Running Up That Hill" με ένα τόσο θετικό πρίσμα - ως φυλαχτό για τον Μαξ - το τραγούδι μπήκε στη συναισθηματική αρένα της ιστορίας της. Ο φόβος, η σύγκρουση και η δύναμη της αγάπης είναι παντού γύρω. […] Πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη από όλο αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε το τραγούδι Νο. 1 με έναν τόσο απροσδόκητο τρόπο», έγραψε ανάμεσα σε άλλα η Μπους.

Η αλήθεια είναι πως ποτέ καμία Τέχνη δεν πρέπει να είναι μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Πάντα είναι ευχάριστο να μαθαίνει κανείς πως από ταινίες μέχρι και τραγούδια (όπως και σε κάθε άλλη μορφή τέχνης), όλα μπορούν εν δυνάμει να ανακαλύπτονται ξανά και ξανά από τις νεότερες γενιές. Και σίγουρα ποτέ η αξία τους δεν μειώνεται, ούτε στο ελάχιστο, αν ξαφνικά, για κάποιους, αυτά γίνουν πιο mainstream από ό,τι ήταν πριν. Και το παράδειγμα της Κέιτ Μπους το αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.