Buzz

Stranger Things (have happened): Η Κέιτ Μπους σχολιάζει τη νέα δόξα του «Running Up That Hill»

στα 10

Μία νέα γενιά wants to make a deal with God. Το τραγούδι ακούγεται στην 4η σεζόν του Stranger Things και εκτοξεύθηκε, 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, στην κορυφή των charts.

Stranger Things (have happened): Η Κέιτ Μπους σχολιάζει τη νέα δόξα του «Running Up That Hill»

Το «Stranger Things» είχε πάντα μία ερωτεύσιμη προσήλωση στα 80ς - εμπνευσμένη άρρηκτα με την παρέα παιδιών στον «Εξωγήινο» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Για αυτό και το soundtrack συχνά φιλοξενεί τραγούδια εκείνης της δεκαετίας, για αυτό τα ρούχα και η σκηνογραφία έχουν μία ακαθόριστα παλιομοδίτικη νότα, για αυτό η χρωματική παλέτα φιλοξενεί έντονα μπλε και κόκκινα.

Αυτή η αγάπη για τα 80ς έχει και τις εκπλήξεις της λοιπόν. Οπως το να ξαναζωντανέψει ένα υπέροχο κομμάτι μέσα στα AirPods των πιτσιρικιών και να γνωρίσει νέα δόξα στα charts.

Σε καθοριστική σκηνή του 4ου επεισοδίου του 4ου κύκλου, το «Running Up That Hil» της Κέιτ Μπους ντύνει απόκοσμα τη μοίρα του χαρακτήρα της Μαξ (η ίδια ακούει το τραγούδι στα walkman της και στο πρώτο επεισόδιο) και τρελαίνει τα millennials.

Διαβάστε κι αυτό: Η τέταρτη σεζόν του «Stranger Things» έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης του Netflix

stranger things

Τα downloads και στα streams πήραν φωτιά και το τραγούδι εκτοξεύτηκε στο Νο8 του βρετανικού chart, 37 χρόνια μετά της κυκλοφορίας του (όπου είχε φτάσει μέχρι το Νο3). Μία τέτοια είσοδο περιμένουν και οι Αμερικανοί στα δικά τους charts που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Επίσης, από την προηγούμενη εβδομάδα το κομμάτι έγινε και το πιο διάσημο στις αναζητήσεις του Spotify, τόσο στην Αμερική όσο και στην Αγγλία, ενώ παγκοσμίως έφτασε στο Νο2 - ακολουθώντας από πολύ κοντά το «As It Was» του Χάρι Στάιλς.

kate bush

Η Κέιτ Μπους, η οποία δεν εμφανίζεται συχνά πια, έκανε μία σπάνια δήλωση για όλα αυτά: είναι ενθουσιασμένη.

Μπορεί να το ξέρετε ήδη: το πρώτο μέρος του 4ου κύκλου της φανταστικής, καθηλωτικής σειράς «Stranger Things» έχει ήδη ανέβει στο Netflix. Η σειρά φιλοξενεί το τραγούδι μου «Running Up That Hill» και από ό,τι φαίνεται του χάρισε μία δεύτερη ζωή ανάμεσα στο νέο κοινό των φανς της σειράς που αγαπώ κι εγώ! Τώρα το κομμάτι κάνει ξανά το γύρο του κόσμου στα charts και στην Αγγλία είναι ήδη Νο8.

Εχω ενθουσιαστεί! Σας ευχαριστώ όλους όσους αγαπήσατε το τραγούδι. Και περιμένω με κομμένη την ανάσα το δεύτερο μέρος της σειράς τον Ιούλιο.

Κέιτ.

Οι παλιότεροι φανς της Κέιτ όμως δεν πήραν την είδηση τόσο θετικά. Αστεία, αλλά και καυστικά σχόλια υπήρξαν στα σόσιαλ για τη νέα γενιά που δεν έχει μουσική παιδεία και ανακαλύπτει πράγματα που θα έπρεπε να ξέρει.






Εμείς χαιρόμαστε πολύ που μία κομματάρα αγαπήθηκε (από όποια είσοδο κι αν μπήκε στη ζωή τους) από πιτσιρίκια - και ίσως αυτό τους κάνει να ψάξουν περισσότερο και να αγαπήσουν την ιέρεια Κέιτ. Ολοι μας κάπου, κάποτε ακούσαμε κάτι και το θεωρήσαμε δικό μας. Και ψάξαμε και βρήκαμε ότι είναι πχ remake κι έτσι πήγαμε πίσω κι ακούσαμε το παλιό και μάθαμε κάτι. Που είναι το κακό;

Ας μην είμαστε αλαζόνες.


Εδώ η σκηνή του 4ου επεισοδίου, φυσικά με spoilers:


Kι εδώ το -πολύ μπροστά από την εποχή του- βίντεο της Κέιτ Μπους από το μακρινό 1985 που είχε μαγέψει τα δικά μας μάτια:


Και μπορεί να ξέρετε τη διασκευή των Placebo, αλλά σας βάζουμε και μια υπέροχη εκτέλεση των Σουηδών First Aid Kit:


Tέλος, να θυμίσουμε ότι μία ακόμα κομματάρα της Κέιτ Μπους είχε φιλοξενηθεί σε σειρά - επίσης, σε ανατριχιαστική σκηνή. Μήπως την ψάξετε κι αυτή;


Eδώ το αυθεντικό βίντεο. Αν σας θυμίζει κάτι ο άνδρας πρωταγωνιστής: είναι ο «φίλος του Χιου Γκραντ στο "Notting Hill"», ο ηθοποιός Tιμ ΜακΙνέρνι