Buzz

«Suspiria». Πρώτη φωτογραφία της Τίλντα Σουίντον. Μένουμε (αν)ήσυχοι.

στα 10

Σαν ιέρεια της φωτιάς, «μεταξύ τέχνης και μαγείας», η Μαντάμ Μπλανκ κάνει την εμφάνισή της.

«Suspiria». Πρώτη φωτογραφία της Τίλντα Σουίντον. Μένουμε (αν)ήσυχοι.

Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε τη «Suspiria» το 1977, την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου και ειδικά στις ταινίες τζιάλο που δόξασε με τις αναφορές της.

Το τρόπον τινά ριμέικ της ταινίας του Αρτζέντο ανέλαβε ο Λούκα Γκουαντανίνο, ο οποίος δηλώνει πως η δική του «Suspiria» είναι περισσότερο φόρος τιμής, παρά αντίγραφο της πρωτότυπης ταινίας. Οσο πλησιάζει ο καιρός για την επίσημη πρεμιέρα της «Suspiria» στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας στα τέλη Αυγούστου, η αρχική επιφυλακτικότητα απέναντι στην πιθανή κακομεταχείριση ενός αριστουργήματος, με τη βοήθεια του πρώτου τρέιλερ της ταινίας και μιας πρώτης εικόνας της Ντακότα Τζόνσον με τη χορευτική ομάδα της, δεμένων με νοητές φλέβες αίματος, έχει μετατραπεί σε οργιώδη ανυπομονησία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κουέντιν Ταραντίνο είδε το «Suspiria» και έκλαιγε στον ώμο του Λούκα Γκουαντανίνο

suspiria 607

Και τώρα, η φωτογραφία της Τίλντα Σουίντον ως Μαντάμ Μπλανκ, ή ως άλλη μάγισσα στην πυρά με το κοραλλί της φόρεμα-χιτώνα, μοιάζει να βάζει τα πράγματα στη θέση τους: αυτή θα είναι μια επιβλητική, μπαρόκ, ανατριχιαστική ταινία, φόρος τιμής στο σινεμά του Αρτζέντο. «Η Μαντάμ Μπλανκ είναι μια γυναίκα που βρίσκεται σε στιγμή εσωτερικής σύγκρουσης», λέει ο Λούκα Γκουαντανίνο στο Entertainment Weekly που δημοσίευσε αποκλειστικά τη φωτογραφία. «Μιας σύγκρουσης μεταξύ της τέχνης και της μαγείας, που είναι ορατή στο πρόσωπό της.»

Διαβάστε ακόμη: Η «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα είναι όσο Ακατάλληλη πρέπει!

Με μουσική γραμμένη από τον Τομ Γιορκ των Radiohead, με διάρκεια 152, σίγουρα βασανιστικά, λεπτά, η «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα συλλέξει πρώτες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ Βενετίας και θα βγει στις αίθουσες στις 2 Νοεμβρίου, από την Amazon Studios. Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω και προσπαθήστε ν' αποσπάσετε το βλέμμα σας.

Δείτε - με δική σας ευθύνη - το πρώτο τρέιλερ του «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο

suspiria 607