Buzz

Η «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα είναι όσο Ακατάλληλη πρέπει!

στα 10

Το ριμέικ στο κλασικό φιλμ τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο είναι πλέον –και με τη βούλα– ακατάλληλο για ανηλίκους.

Η «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο θα είναι όσο Ακατάλληλη πρέπει!

Είδαμε το επιβλητικό πρώτο τρέιλερ, ακούσαμε τις οργιαστικές φήμες για το σοκαριστικό πρώτο υλικό που προβλήθηκε στο CinemaCon κι ελπίζαμε ότι ο Λούκα Γκουαντανίνο δεν θα έκανε εκπτώσεις όσον αφορά το πόσο αιματοβαμμένο και ακραίο θα είναι το δικό του ριμέικ πάνω στο κλασικό φιλμ τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο.

Κι ευτυχώς, δεν μας απογοήτευσε. Οι αναφορές για τις εντυπώσεις από το πρώτο κλιπ που προβλήθηκε στο CinemaCon, όπου το σώμα μιας γυναίκας παραμορφώνεται και σχεδόν χωρίζεται στα δύο, συνοδεία κάθε λογής σωματικών υγρών, ήταν ήδη μια σοβαρή ένδειξη ότι η νέα «Suspiria» δεν ενδείκνυται για ευαίσθητα στομάχια.

Τώρα, όμως, (όπως και ο προκάτοχός της) η ταινία κουβαλά περήφανα –και με τη βούλα πλέον– την απόφαση της Αμερικανικής Επιτροπής Καταλληλότητας (MPAA), η οποία χάρισε γενναιόδωρα στο φιλμ τον χαρακτηρισμό R, δηλαδή ακατάλληλο για ανηλίκους, με την αιτιολογία του «ενοχλητικού περιεχομένου που περιλαμβάνει τελετουργική βία, αιματηρές εικόνες και αποκαλυπτικό γυμνό, και για γλώσσα που περιλαμβάνει σεξουαλικές αναφορές».

Και για του λόγου το αληθές:

Διαβάστε ακόμη: Δείτε - με δική σας ευθύνη - το πρώτο τρέιλερ του «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο


Ακούγεται σχεδόν αυτονόητο για μια ταινία τρόμου, και ειδικά για το ριμέικ ενός θρυλικού και ήδη αρκούντως αιματοβαμμένου και βίαιου φιλμ, σε μια εποχή ωστόσο που οι παραγωγοί συχνά φοβούνται τις επιπτώσεις στο box office και εύκολα συμβιβάζονται βάζοντας νερό στο κρασί τους, προκειμένου να μην εμποδίσουν την είσοδο του νεανικού κοινού στις αίθουσες, είναι ανακουφιστικό ότι ο Γκουαντανίνο δεν έχει κανένα σκοπό να κάνει πίσω.

Ευτυχώς, ο Ιταλός σκηνοθέτης βαδίζει με το ένα πόδι στο σινεμά είδους και με το άλλο στον arthouse χώρο όπου έχει ήδη δώσει με επιτυχία το στίγμα του, οπότε δεν έχει και πολλά να φοβηθεί, τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα. Bring it on!

Διαβάστε ακόμη

Suspiria 607