Buzz

Ο Λούκα Γκουαντανίνο έχει άγχος για τη δική του «Suspiria». Και μπράβο του

στα 10

Ο Λούκα Γκουαντανίνο φοβάται μήπως κάνει αυτά που κοροϊδεύει, αναλαμβάνοντας να «φρεσκάρει» ένα αριστούργημα.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο έχει άγχος για τη δική του «Suspiria». Και μπράβο του

Φέτος, ο Λούκα Γκουαντανίνο είναι ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης, δεδομένου ότι το «Call me by Your Name» είναι η μία από τις πιο συνταρακτικές ταινίες της χρονιάς. Για το μέλλον... ποιος ξέρει. Αλλά κι ο ίδιος ο Γκουαντανίνο μοιάζει να έχει ένα υπαρξιακό άγχος για την επόμενη ταινία του, που δεν είναι άλλη από το ριμέικ της «Suspiria» που σκηνοθέτησε ο Ντάριο Αρτζέντο το 1977. Αλλωστε, η δυσαρέσκεια και του Αρτζέντο με το project δεν βοηθά στον καθησυχασμό του.

Διαβάστε ακόμη: Η Τίλντα Σουίντον μιλάει για το ριμέικ του «Suspiria»

Tilda Swinton Suspiria 607 Η Τίλντα Σουίντον (πράγματι) στη νέα «Suspiria»

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Λούκα Γκουαντανίνο στην Criterion, οι ανησυχίες του γίνονται προφανείς: «Εχω ακόμα τρεις μήνες μέχρι να τελειώσω την ταινία,» εξηγεί ο σκηνοθέτης, μιλώντας για τη δική του «Suspiria». «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ταινία και με κάνει περήφανο. Αναρωτιέμαι διαρκώς πώς θ' αντιδράσει ο κόσμος, μια και βασίζεται σ' ένα αριστούργημα. Συχνά, εγώ ο ίδιος λέω, "Μα είναι γελοίο!" όταν ακούω ιστορίες, ότι θέλουν να κάνουν το ριμέικ ταινιών σαν το "8 1/2", οπότε δεν ξέρω αν θα πουν το ίδιο και για μένα. Αλλά μπορώ να πω ότι η δική μου "Suspiria" είναι μια πολύ προσωπική ταινία, είναι το οξυγόνο μου. Οταν είδα την πρωτότυπη ταινία, πριν από τριάντα δύο χρόνια, το συναίσθημα που ένιωσα ήταν τόσο δυνατό, τόσο καθηλωτικό και τόσο σημαντικό στην ανατροφή μου. Θέλησα να εξερευνήσω την εμπειρία που είχα εγώ, όταν είδα την ταινία.»

Suspiria set 607 Η Ντακότα Τζόνσον στο σετ

Η καινούρια «Suspiria» θα βγει στις αίθουσες μέσα στο 2018 και, παρότι η σεμνότητα δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Λούκα Γκουαντανίνο, ο σεβασμός με τον οποίο μιλά για το φιλμ του Αρτζέντο και το κληροδότημά του, είναι, τουλάχιστον, προς τιμήν του.

Διαβάστε ακόμη: