Φεστιβάλ / Βραβεία

Sundance 2012: Στην αφετηρία. Το Flix θα είναι εκεί

στα 10

Για πρώτη φορά μια ελληνική ταινία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του μεγαλύτερου φεστιβάλ των Η.Π.Α., για πρώτη φορά επίσης, ένα ελληνικό μέσο καλύπτει το φεστιβάλ που υπήρξε συνώνυμο του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά και παραμένει ένα από τα πιο ζωντανά του πλανήτη. Για τις επόμενες δέκα μέρες μείνετε συντονισμένοι, εδώ!

Flix Team
Sundance 2012: Στην αφετηρία. Το Flix  θα είναι εκεί
Ο Αρης Σερβετάλης απαρνείται το αυτοκίνητο του στο «L» του Μπάμπη Μακρίδη

Με προβλέψεις για άφθονο χιόνι, κι επίσης άφθονες ενδιαφέρουσες ταινίες, το φετινό φεστιβάλ του Sundance ξεκινά μάλλον πρωτότυπα. Οχι με μια επίσημη πρεμιέρα, αλλά με πέντε που ανοίγουν ταυτόχρονα το φεστιβάλ εκπροσωπώντας τα βασικά του διαγωνιστικά τμήματα.

Ετσι από το πρόγραμμα των αμερικάνικων ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το «The Queen of Versailles» της Λόρεν Γκρίνφιλντ, που ακολουθεί την ιστορία της πτώσης δυο εκατομμυριούχων γυναικών θέλοντας να αποκαλύψει τα στραβά του περίφημου αμερικάνικου ονείρου.

Από το διεθνές διαγωνιστικό θα προβληθεί η Αυστραλέζικη ταινία του Κίραν Ντάρσι Σμίθ «Wish You Were Here», για την απρόβλεπτη τροπή που θα πάρουν οι διακοπές δυο ζευγαριών από την Αυστραλία στην Καμπότζη

Από το αμερικάνικο διαγωνιστικό μυθοπλασίας θα προβληθεί το «Hello I Must be Going» του Τοντ Λουίζο, για την ατυχή επιστροφή μιας χωρισμένης τριανταπεντάχρονης στο σπίτι των γονιών της.

Από το διεθνές πρόγραμμα ντοκιμαντέρ η ταινία που επιλέχθηκε είναι το «Searching for Sugar Man» του Μαλίκ Μπεντζελούλ, για την απρόσμενη επιτυχία ενός Αμερικάνου ροκ σταρ της δεκαετίας του '70 στην Αφρική.

Για τις επόμενες δέκα μέρες, το φεστιβάλ του Sundance θα γίνει το επίκεντρο του κινηματογραφικού κόσμου και για πρώτη φορά και της Ελλάδας, αφού το «L» του Μπάμπη Μακρίδη βρίσκεται ανάμεσα στις ταινίες που διαγωνίζονται για τα βραβεία.

Με το φεστιβάλ στην αφετηρία λοιπόν, μπορείτε να προετοιμαστείτε, ανακεφαλαιώνοντας τα διαγωνιστικά τμήματα του φεστιβάλ, να ενημερωθείτε για τα παράλληλα προγράμματα, να ανακαλύψετε ποιοι σταρ θα παραστούν φέτος στις πρεμιέρες, να δείτε κάποιες από τις μικρού μήκους ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ και φυσικά να μάθετε τα πάντα για το «L».

Και φυσικά για τις επόμενες δέκα μέρες, ο συντομότερος δρόμος για το Sundance περνά από το Flix!