Φεστιβάλ / Βραβεία

«Wish You Were Here»: το επίσημο άνοιγμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού του Σάντανς

στα 10

Μ’ένα θρίλερ από την Αυστραλία θα κάνει την πρεμιέρα του το Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα της κινηματογραφικής συνάντησης στη Γιούτα: δείτε το τρέιλερ.

«Wish You Were Here»: το επίσημο άνοιγμα του Διεθνούς Διαγωνιστικού του Σάντανς
Πρώτα ήταν τέσσερις κι έπειτα έμειναν τρεις...

Ο Κίραν Ντάρσι-Σμιθ, Αυστραλέζος ηθοποιός, δημοφιλής κυρίως από την τηλεόραση, αλλά και σκηνοθέτης, μέχρι τώρα μικρού μήκους ταινιών, κερδίζει με την πρώτη του μεγάλου μήκους τη θέση της επίσημης πρεμιέρας του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος του φετινού Φεστιβάλ του Σάντανς.

Η ταινία λέγεται «Wish You Were Here» κι είναι ένα δράμα μυστηρίου: Τέσσερις φίλοι, δυο άντρες και δυο γυναίκες, απολαμβάνουν ειδυλλιακές διακοπές στην Καμπότζη. Αλλά μόνο οι τρεις θα επιστρέψουν από εκεί. Ο Ντέιβ και η Αλις γυρίζουν στην οικογένειά τους και περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις για την εξαφάνιση του Τζέρεμι. Οταν κι η αδελφή της Αλις, η Στεφ, επιστρέψει, θα τους αποκαλύψει ένα τρομακτικό μυστικό για το βράδυ που εξαφανίστηκε ο φίλος της. Μια βραδιά με πανσέληνο στην Καμπότζη θα οδηγήσει τους ήρωες σ’ ένα σκοτεινό μονοπάτι μυστικών και φόβου.

Το ρόλο του Ντέιβ στο «Wish You Were Here» κρατά ο Τζόελ Ετζερτον που ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλοπάτια της διασημότητας. Μένοντας στο μυαλό ήδη από το «Animal Kingdom», πρωταγωνιστεί στο «The Warrior», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και στο ριμέικ του «The Thing» κι ετοιμάζεται για το «The Odd Life of Timothy Green» του Πίτερ Χέτζες αλλά και το «The Great Gatsby», στο ρόλο του Τομ Μπιουκάναν.

Το «Wish You Were Here» είναι μια παραγωγή της Blue Tongue Films, η οποία, καθόλου τυχαία, κέρδισε πριν δυο χρόνια το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Σάντανς με το «Animal Kingdom».

Η αλήθεια είναι ότι από το λίγο διαθέσιμο υλικό, το «Wish You Were Here», παρά την αισθησιακή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και την ένταση που ακολουθεί, δε δίνει την αίσθηση μιας ταινίες με ιδιαιτερότητα ή πρωτοτυπία. Αλλά προφανώς οι προγραμματιστές του Σάντανς είδαν κάτι που δε βλέπουμε ακόμα εμείς!

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Σάντανς: Αλλος για Γιούτα; Το Φεστιβάλ του Σάντανς ανακοινώνει τα διαγωνιστικά του προγράμματα!

Διαβάστε περισσότερα για την ελληνική συμμετοχή στο Σάντανς: Το «L» του Μπάμπη Μακρίδη στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Sundance

Διαβάστε περισσότερα για τα τμήματα του Φεστιβάλ του Σάντανς «Spotlight», «Park City at Midnight» και «NEXT <=>»: Λίγο ακόμη Sundance