Buzz

Ο Λεονάρντο στο λινό κουστούμι του «Υπέροχου Γκάτσμπι»

στα 10

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν. Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Τόμπι Μαγκουάιρ σε κουστούμια και ατμόσφαιρα των αμαρτωλών 20ς.

Ο Λεονάρντο στο λινό κουστούμι του «Υπέροχου Γκάτσμπι»

Η κινηματογραφική μεταφορά του «Υπέροχου Γκάτσμπι» από τον Μπαζ Λούρμαν έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Τα γυρίσματα γίνονται στο Σίδνεϊ, από όπου προέκυψαν και οι πρώτες παπαρατσικές φωτογραφίες.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» του Σκοτ Φιτζέραλντ είναι ένα από τα κλασικότερα μυθιστορήματα της αμερικανικής λογοτεχνίας, η ιστορία του ανώριμου νεοπλουτισμού του Νέου Κόσμου, στο Λονγκ Αϊλαντ του μεσοπολέμου, μ’έναν από τους πιο γοητευτικούς, δυσλειτουργικούς, διπρόσωπους ήρωες που γράφτηκαν ποτέ. Το 1974, ο Τζακ Κλέιτον τον έκανε ταινία, σε σενάριο του Φράνσις Φορντ Κόπολα και με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως Γκάτσμπι, τη Μία Φάροου στο ρόλου του άπιαστου έρωτά του, της Ντέιζι, τον Μπρους Ντερν ως αδελφό της, Τομ Μπιουκάναν και την Κάρεν Μπλακ να υποδύεται την παραπεταμένη ερωμένη του, Μερτλ.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η κινηματογραφική διασκευή του Μπαζ Λούρμαν μ' ένα καστ που θέλει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τον Τόμπι Μαγκουάιρ και την Κάρεϊ Μάλιγκαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι περισσότεροι σινεφίλ ανατρίχιασαν - θεωρώντας τόσο το βιβλίο, όσο και την υπάρχουσα ταινία «ιερή αγελάδα».

Εμείς, όσο το σκεφτόμαστε, τόσο τολμούμε να παραδεχτούμε ότι δεν μας ενοχλεί η νέα μεταφορά. Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, όσο εμβληματικός πρωταγωνιστής κι αν παραμένει, δεν ήταν και ο πιο πολυτάλαντος, εκφραστικός ηθοποιός της κινηματογραφικής ιστορίας. Είχε έναν τύπο, συγκεκριμένες δυνατότητες, υπέροχο, γοητευτικό αποτέλεσμα αλλά περισσότερο προσάρμοζε τους ρόλους πάνω του, παρά το αντίθετο. Ο Λεονάρντο ίσως να μπορέσει να δώσει άλλη ώθηση στο μυθικό λογοτεχνικό ήρωα του χρυσού αγοριού με τη σκοτεινή πλευρά.

Ολα είναι στα χέρια του Μπαζ Λούρμαν βέβαια. Κι ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μη θυμίσει «Australia», αλλά τη γοητευτική παρακμή του «Moulin Rouge»!