Buzz

Η πρώτη CG ταινία του Studio Ghibli θα έχει τίτλο «Aya and the Witch»

στα 10

Σε σκηνοθεσία του Γκόρο Μιγιαζάκι, η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο της Βρετανίδας Νταϊάνα Γουιν Τζόουνς, στης οποίας βιβλίο βασίστηκε και η ταινία του 2004, «Howl’s Moving Castle».

Η πρώτη CG ταινία του Studio Ghibli θα έχει τίτλο «Aya and the Witch»

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα κάποια χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι, «How Do You Live?», αλλά απ' ό,τι φαίνεται αυτή την αναμονή θα την καλύψει η νέα ταινία του γιου του, Γκόρο Μιγιαζάκι, με τίτλο «Aya and the Witch».

Οταν ανακοινώθηκε, στις αρχές του 2019, πως ο Γκόρο Μιγιαζάκι, ο οποίος παλιότερα είχε σκηνοθετήσει δυο ταινίες για το Studio Ghibli, τα «Tales From Earthsea» και «From Up on Poppy Hill», ετοιμάζει μια νέα ταινία, το μόνο που γνωρίζαμε ήταν πως θα γυριστεί εξ ολοκλήρου σε CGI, κάτι πρωτόγνωρο για το στούντιο το οποίο μέχρι τώρα είχε κάνει ταινίες αποκλειστικά ζωγραφισμένες με το χέρι, και πως θα βασίζεται σε ένα αγγλικό βιβλίο. Ολες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό.

Διαβάστε ακόμα: Απ' ό,τι φαίνεται οι Αμερικάνοι λάτρευαν να «κόβουν» τις ταινίες του Studio Ghibli

aya and the witch 607

Κι αυτό μέχρι και πριν λίγες μέρες, όταν ανακοινώθηκε επιτέλους και ο τίτλος της ταινίας, η οποία θα βασίζεται στο βιβλίο «Earwig and the Witch» της Βρετανίδας Νταϊάνα Γουιν Τζόουνς, στης οποίας βιβλίο βασίστηκε και η ταινία του 2004, «Howl’s Moving Castle». Μάλιστα, ο Τιερί Φρεμό ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η ταινία θα έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο και ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Η ιστορία ακολουθεί την Ιαργουιγκ (Αγια στα Ιαπωνικά), ένα ορφανό κορίτσι, η οποία ζει στο Σπίτι για Παιδιά του Αγίου Μόργουαλντ. Την υιοθετεί μια γυναίκα με το όνομα Μπέλα Γιάγκα (συγγενής με την Μπάμπα Γιάγκα ίσως;), η οποία αποδεικνύεται πως είναι μια κακιά μάγισσα και φέρνει την Ιαργουιγκ σε ένα σπίτι γεμάτο από μαγικά αντικείμενα. Ετσι η ίδια θα πρέπει, με τη βοήθεια μιας ομιλούσας γάτας, να βρει τρόπο να επιζήσει και να ξεφύγει από τη μάγισσα.

Ο Τόσιο Σουζούκι, παραγωγός της ταινίας και συνιδρυτής του Studio Ghibli, δήλωσε για την ταινία: «Μπορεί η ταινία να κάνει επιτυχία μετά την πανδημία; Το σκεφτόμουν αρκετά συχνά καθώς έβλεπα τα πρώτα πλάνα της. Μετά συνειδητοποίησα πως το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σοφία της Αγια. Αν είμαστε σοφοί, τότε μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα σε οποιαδήποτε εποχή. Οταν το σκέφτηκα αυτό, ανακουφίστηκα.»

Διαβάστε ακόμα: Εξοδος κινδύνου: O μαγικός και υπέροχος κόσμος του Studio Ghibli

aya and the witch 607

Και συνέχισε λέγοντας, «Αν η Πίπη η Φακιδομύτη είναι η ιστορία για το πιο δυνατό κορίτσι του κόσμου, τότε της Αγια είναι η ιστορία για το εξυπνότερο κορίτσι του κόσμου. Εχει μια θρασύτητα αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ γλυκιά. Εύχομαι να αγαπηθεί από διάφορους τύπους ανθρώπων. Παρεμπιπτόντως, σκέφτηκα πως η Αγια μου θυμίζει κάποιον και τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ο Γκόρο, ο οποίος και σκηνοθετεί την ταινία. Οταν του το είπα αυτό κοκκίνησε.»

Απ' ό,τι φαίνεται η πανδημία του covid-19 έχει επηρεάσει ήδη την ταινία μιας και όχι μόνο δεν θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών αλλά και στην Ιαπωνία θα κυκλοφορήσει κατευθείαν στην τηλεόραση, στο ιαπωνικό κανάλι NHK. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση εάν κι εμείς εδώ θα το δούμε στο Netflix, όπου προβάλλονται οι ταινίες του Studio Ghibli (εκτός Αμερικής και Καναδά).

Διαβάστε ακόμα: Κι αν οι ήρωες του Χαγιάο Μιγιαζάκι περπατούσαν (ή πετούσαν) δίπλα μας; Δείτε το μαγικό βίντεο!

aya and the witch 607