Buzz

H νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι «How Do You Live?» θα χρειαστεί κάποια χρόνια ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί

στα 10

Σε μια συνέντευξη την οποία έδωσε ο παραγωγός της ταινίας και σταθερός συνεργάτης του Μιγιαζάκι και του Studio Ghibli, Τόσιο Σουζούκι, η ταινία αυτή την στιγμή έχει μόλις 36 λεπτά ολοκληρωμένου υλικού.

H νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι «How Do You Live?» θα χρειαστεί κάποια χρόνια ακόμα μέχρι να ολοκληρωθεί

Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία τη νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι «How Do You Live?», από τότε που ο ίδιος την ανακοίνωσε (μαζί με την αποχώρηση από την συνταξιοδότησή του) πριν περίπου τρία χρόνια. Αλλά από ότι φαίνεται θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά ακόμα μιας και η ταινία θέλει ακόμα πολύ καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ο παραγωγός της ταινίας Τόσιο Σουζούκι δήλωσε πρόσφατα στο Entertainment Weekly πως «ακόμα ζωγραφίζουμε με το χέρι, αλλά μας παίρνει περισσότερη ώρα για να ολοκληρώσουμε την ταινία επειδή ζωγραφίζουμε περισσότερα καρέ.» Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν πάνω από 60 animators οι οποίοι δουλεύουν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η παραγωγή της ταινίας το 2016, αλλά χρειάζεται ένας μήνας για να ολοκληρώσουν μόλις ένα λεπτό από αυτήν.

Διαβάστε ακόμα: Εξοδος κινδύνου: O μαγικός και υπέροχος κόσμος του Studio Ghibli

How Do You Live? cover 607

Αν και η παραγωγή δεν σταμάτησε λόγω της πανδημίας ο Σουζούκι πιστεύει πως η ταινία θα ολοκληρωθεί γύρω στο 2023 προσθέτοντας πως «υπάρχουν πολλά περισσότερα σχέδια που χρειάζονται να σχεδιαστούν από πριν. Οταν κάναμε το “My Neighbor Totoro” είχαμε μόλις οχτώ animators και το ολοκληρώσαμε σε μόλις οχτώ μήνες. Για αυτή την ταινία στην οποία δουλεύει ο Μιγιαζάκι έχουμε 60 animators, αλλά καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε μόλις ένα λεπτό animation το μήνα. Αυτό σημαίνει μέσα σε έναν χρόνο φτιάχνουμε 12 λεπτά animation. Δουλεύουμε για την συγκεκριμένη ταινία για πάνω από τρία χρόνια, οπότε έχουμε αυτή την στιγμή ολοκληρωμένα 36 λεπτά. Ελπίζουμε να την τελειώσουμε μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.»

Το «Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka» (ή «How Do You Live?», στα αγγλικά), το φιλμ βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκεζανμπούρο Γιοσίνο, το οποίο κυκλοφόρησε το 1937 και ακολουθεί τον δεκαπεντάχρονο Κοπέρου και τον θείο του οι οποίοι μετακομίζουν σε μια νέα γειτονιά, την ώρα που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με το bullying, τη φτώχεια, προβλήματα στο σχολείο, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσει μπροστά. Σύμφωνα με τον Τόσιο Σουζούκι, «Ο Μιγιαζάκι αποφάσισε να κάνει μια νέα ταινία για χάρη του εγγονού του. Είναι ο δικός του τρόπος να πει “Ο παππούς προχωράει προς τον επόμενο κόσμο, αλλά αφήνει πίσω του αυτή την ταινία”».

Διαβάστε ακόμα: Εχουμε την υπόθεση για τη νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι

how do you live 607