Buzz

Εχουμε την υπόθεση για τη νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι

στα 10

Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για το φιλμ με το οποίο ο μάγος των κινουμένων σχεδίων επιστρέφει στην ενεργό δράση – για χάρη του εγγονού του!

Εχουμε την υπόθεση για τη νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Οταν το 2013, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Βενετίας, ο Χαγιάο Μιγιαζάκι ανακοίνωνε την απόσυρσή του από το σινεμά και τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων τον οποίο ο ίδιος έκανε πιο μαγικό με κάθε του ταινία, ένα κύμα απογοήτευσης παρέσυρε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του έργου του και του animation εν γένει.

Ευτυχώς, νωρίτερα φέτος, ο Ιάπωνας δημιουργός και συνιδρυτής του Studio Ghibli ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να σκηνοθετήσει μια ακόμα μεγάλου μήκους ταινία – και, ομολογουμένως, κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται που αθέτησε την υπόσχεσή του.

Καμία άλλη πληροφορία δεν είχε γίνει ωστόσο γνωστή τότε, αφήνοντας τις φήμες να οργιάζουν για το ποιο θα ήταν το θέμα της καινούργια ταινίας του και κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι επρόκειτο να εκτυλίσσεται γύρω από τον χαρακτήρα της πρώτης του εξ ολοκλήρου ψηφιακής ταινίας κινουμένων σχεδίων, του μικρού μήκους «Boro the Caterpillar», το οποίο είχε κάνει για το μουσείο Ghibli στο Τόκιο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στην ενεργό δράση

How Do You Live? cover 607

Oπως αποκαλύφθηκε όμως πολύ πρόσφατα, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Με τον τίτλο «Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka» (ή «How Do You Live?», στα αγγλικά), το φιλμ βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκεζανμπούρο Γιοσίνο, το οποίο κυκλοφόρησε το 1937 και ακολουθεί τον δεκαπεντάχρονο Κοπέρου και τον θείο του οι οποίοι μετακομίζουν σε μια νέα γειτονιά, την ώρα που ο νεαρός έρχεται αντιμέτωπος με το bullying, τη φτώχεια, προβλήματα στο σχολείο, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσει μπροστά.

Σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας και σταθερό συνεργάτη του σκηνοθέτη και του Studio Ghibli, Τόσιο Σουζούκι, «Ο Μιγιαζάκι αποφάσισε να κάνει μια νέα ταινία για χάρη του εγγονού του. Είναι ο δικός του τρόπος να πει “Ο παππούς προχωράει προς τον επόμενο κόσμο, αλλά αφήνει πίσω του αυτή την ταινία”.

Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά δυστυχώς είναι μάλλον αμφίβολο αν η ταινία θα είναι έτοιμη για να μας θαμπώσει για άλλη μια φορά πριν από το 2020 ή το 2021. Προς το παρόν, δείτε τα εξώφυλλα του βιβλίου στο οποίο βασίζεται, που μπορεί να μην συμβαδίζουν απαραίτητα με την αισθητική της ταινίας, αλλά μας συστήνουν τον πρωταγωνιστή της όπως τον φαντάστηκε ο συγγραφέας του.

How Do You Live? cover 607

Διαβάστε ακόμη