Buzz

Μαντέψτε ποιες δύο ελληνικές ταινίες είναι στη λίστα με τα «101 Κρυφά Διαμάντια» του Sight and Sound

στα 10

Μια αξεπέραστη, πειραματική ταινία αγαπημένης γυναίκας δημιουργού και μια από τις ωραιότερες ρομαντικές κομεντί επιλέγει το έγκριτο περιοδικό, ανάμεσα στις «καλύτερες ταινίες που δεν είδατε ποτέ», στην Ιστορία του κινηματογράφου.

Flix Team
Μαντέψτε ποιες δύο ελληνικές ταινίες είναι στη λίστα με τα «101 Κρυφά Διαμάντια» του Sight and Sound

Στη θέση 68, από τις 101 ταινίες, όλου του κόσμου, όλης της κινηματογραφικής ιστορίας, που αξίζει κανείς ν' ανακαλύψει. Εκεί, στις σελίδες του Sight and Sound, βρίσκεται ο «Τόπος» της Αντουανέττας Αγγελίδη, δίνοντας ακόμα μία σφραγίδα σπουδαιότητας σε μια ταινία και μια σκηνοθέτη που τράβηξε, πάντα, το δικό της δρόμο και πόσο, μα πόσο δικαιώθηκε γι' αυτό (και σίγουρα ταλαιπωρήθηκε άλλο τόσο...). Ας μην ξεχνάμε ότι τον Δεκέμβριο, η αναγόρευση από το Sight and Sound του «Jeanne Dielman» της Σαντάλ Ακερμάν σε καλύτερη ταινία όλων των εποχών, από τη μια προκάλεσε μια σειρά από ανόητα σεξιστικά απαξιωτικά σχόλια, από την άλλη, όμως, πυροδότησε ένα νέο κύκλο θέασης τής ταινίας.

Διαβάστε το σχόλιο για τον «Τόπο» της Αντουανέττας Αγγελίδη εδώ:

sight and sound

Η ωραία είδηση έρχεται πάνω στη στιγμή που η ταινία «Εμμονες Ωρες στο Τόπο της Πραγματικότητας» σε σκηνοθεσία τής Ρέας Βαλντέν, μια από απόσταση αναπνοής συζήτηση τής Αντουανέττας Αγγελίδη με την κάμερα, την κόρη της, το κοινό, την ιστορία της, αφότου έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να προβληθεί στην Ταινιοθήκη, από τις 4 Μαΐου. Διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις του Flix από την πρώτη προβολή στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια εξαιρετική πολυπρισματική λίστα, η άλλη ελληνική ταινία που κάνει την εμφάνισή της, είναι το «Κυριακάτικο Ξύπνημα» του Μιχάλη Κακογιάννη, μια επιλογή του Πίτερ Στρίκλαντ.

windfall

Το τεύχος Απριλίου τού Sight and Sound είναι αφιερωμένο στα «hidden gems», στις ταινίες που προτάθηκαν από έναν κριτικό ή σκηνοθέτη στις ψηφοφορίες της χρονιάς, με τους ίδιους να γράφουν ένα κείμενο για να «συστήσουν» την επιλογή τους. Μια λίστα ζηλευτή, που μάς στέλνει για μελέτη.

sight and sound

sight and sound