Ο Σαμ Λέβινσον, ο δημιουργός πίσω από το «Euphoria» και το αμφιλεγόμενο «The Idol», αφήνει πίσω του το HBO και στρέφεται προς την Amazon. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος υπέγραψε συνολική τηλεοπτική συμφωνία με την Amazon MGM Studios, στο πλαίσιο της οποίας θα αναπτύσσει και θα παράγει νέες σειρές για το Prime Video, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγο και συνεργάτιδά του, Άσλεϊ Λέβινσον.
Διαβάστε ακόμα: Οχι άλλο «The Idol», σας παρακαλούμε
Η συμφωνία έρχεται μετά την ολοκλήρωση του «Euphoria», της σειράς που έκανε πρεμιέρα το 2019 και εξελίχθηκε σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες παραγωγές του HBO. Με πρωταγωνιστές τη Ζεντάγια, τον Τζέικομπ Ελόρντι, τη Σίντνεϊ Σουίνι και τον Κόλμαν Ντομίνγκο, η σειρά αποτύπωσε τις σκοτεινές πλευρές της εφηβείας, της εξάρτησης και των προσωπικών σχέσεων, προκαλώντας συζητήσεις τόσο για τη θεματολογία όσο και για το ύφος της.
Η τρίτη σεζόν, που προβλήθηκε φέτος ύστερα από τέσσερα χρόνια αναμονής από τη δεύτερη, ήταν και η τελευταία.
Διαβάστε ακόμα: Η τρίτη σεζόν του «Euphoria» είναι ένας πόλεμος με τον ίδιο της τον μύθο
Μέχρι σήμερα, το σύνολο της τηλεοπτικής δουλειάς του Λέβινσον είχε συνδεθεί με το HBO. Εκτός από το «Euphoria», είχε σκηνοθετήσει και γράψει το «The Idol», με πρωταγωνιστή τον The Weeknd, ενώ είχε συμμετάσχει ως εκτελεστικός παραγωγός στη μίνι σειρά «Irma Vep». Το «The Idol», που ακολούθησε μια ποπ σταρ στην προσπάθειά της να επανεκκινήσει την καριέρα της, ολοκληρώθηκε μετά από μία σεζόν.
Παράλληλα με την τηλεοπτική του πορεία, ο Λέβινσον έχει υπογράψει τις ταινίες «Assassination Nation» και «Malcolm & Marie», με τη Ζεντάγια και τον Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον. Τα πρώτα του βήματα έγιναν ως σεναριογράφος της μαύρης κωμωδίας δράσης «Operation: Endgame», ενώ στη συνέχεια σκηνοθέτησε το «Another Happy Day» και συμμετείχε σεναριακά στην τηλεταινία του πατέρα του, Μπάρι Λέβινσον, «The Wizard of Lies».
Ο Πίτερ Φρίντλαντερ, επικεφαλής του παγκόσμιου τηλεοπτικού τμήματος της Amazon MGM Studios, χαρακτήρισε τον Λέβινσον μία από τις πιο τολμηρές και πρωτότυπες φωνές της σύγχρονης τηλεόρασης, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της εταιρείας για τη συνεργασία. Από την πλευρά του, ο δημιουργός δήλωσε ότι ο ίδιος και η Άσλεϊ Λέβινσον ανυπομονούν να ξεκινήσουν τη δουλειά με την ομάδα της Amazon και να παρουσιάσουν νέα πρότζεκτ στο διεθνές κοινό.
Η μετακίνηση αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για τον δημιουργό, ο οποίος συνδέθηκε στενά με το HBO μέσα από σειρές που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις. Με το «Euphoria» να έχει ολοκληρώσει την πορεία του, η νέα συμφωνία τού δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξει διαφορετικές τηλεοπτικές ιστορίες για μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες streaming, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστές λεπτομέρειες για τα πρώτα πρότζεκτ που θα προκύψουν από τη συνεργασία.
Διαβάστε ακόμα: «Euphoria»: Tο παρασκήνιο της σειράς είναι πιο σκοτεινό από την ίδια την ιστορία της
