Buzz

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ετοιμάζει τη δική του «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη»

στα 10

Το κακό νέο είναι ότι η κλασική ταινία του Κάρπεντερ, «Escape from New York», ξαναγυρίζεται. Το καλό νέο είναι ότι (ίσως) τη σκηνοθετήσει ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ.

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ετοιμάζει τη δική του «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη»

Αλλο ένα ριμέικ ετοιμάζεται στο Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά πρόκειται για το πλέον cult classic «Escape from New York» του Τζον Κάρπεντερ. Η Fox, η οποία πρόσφατα πήρε τα δικαιώματα της ταινίας από το Studio Canal, προσέγγισε τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (τον σκηνοθέτη των «Sin City», «From Dusk Until Dawn», ανάμεσα σε άλλα) για να τη σκηνοθετήσει.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι, με τον Κάρπεντερ να κάνει την παραγωγή, ενώ ο Νιλ Κρος, σεναριογράφος της σειράς του BBC, «Luther», με πρωταγωνιστή τον Ιντρις Ελμπα, έγραψε το σενάριο του ριμέικ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζον Κάρπεντερ ανακοινώνει τον διάδοχό του για τη νέα ταινία «Halloween»

escape from new york

Το αυθεντικό «Escape from New York» κυκλοφόρησε το 1981, διαδραματιζόταν σε ένα δυστοπικό 1997 και είχε ως πρωταγωνιστή τον Κερτ Ράσελ, στον ρόλο του σκληροτράχηλου ‘Σνέικ’ Πλίσκεν, ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο (τον υποδυόταν ο Ντόναλντ Πλέζανς), όταν το Air Force One έπεσε στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει πια μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας φυλακή. H ταινία είχε σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία που ο Σνέικ επέστρεψε το 1996 με το «Escape from L.A.», το οποίο διαδραματίζονταν το 2013.

Δείτε παρακάτω μια σκηνή που αποδεικνύει γιατί η ταινία έχει τόσους πολλούς οπαδούς και έχει αναδειχτεί σε καλτ.


Bonus, οι τίτλοι αρχής της ταινίας με την Τζέιμι Λι Κέρτις στην αφήγηση.


Διαβάστε ακόμη

escape from new york