Buzz

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ετοιμάζει ταινία για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη

στα 10

O Nτέιβιντ Γκόρντον Γκριν ανέλαβε την κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Stronger» του Τζεφ Μπόουμαν που έχασε και τα δύο του πόδια στο τρομοκρατικό χτύπημα της Βοστώνης το 2013.

Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ετοιμάζει ταινία για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη

15 Απριλίου 2013. Τρεις παρά τέταρτο για την ανατολική ακτή της Αμερικής, δέκα παρά τέταρτο το βράδυ για εμάς, δύο εκρήξεις από μηχανισμούς τοποθετημένους στην γραμμή τερματισμού του μαραθώνιου της Βοστώνης σκόρπισαν τον τρόμο σε 27.000 αθλητές, τους συγγενείς και τους πολίτες που παρακολουθούσαν από τις κερκίδες. Tρεις νεκροί και 264 τραυματίες, ο τελικός απολογισμός μίας τραγωδίας. Οι πρώτες εικόνες με τα ακρωτηριασμένα θύματα, τα ανθρώπινα μέλη στο πεζοδρόμιο και το αίμα στο δρόμο αποσύρθηκαν από το διαδίκτυο, αλλά όποιος πρόλαβε να τις δει, δε θα τις ξεχάσει εύκολα. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μία ακόμα τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την Αμερική. Οι ένοχοι; Ο Ταμερλάν Τσερνάεφ έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, ενώ ο 21χρονος σήμερα αδελφός του Τζοχάρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο θανατικής ποινής αν καταδικαστεί.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Flix: «Η Βοστώνη αντέχει»: ο Μπεν Αφλεκ και το υπόλοιπο Χόλιγουντ αντιδρούν στην τρομοκρατική επίθεση

Σήμερα διαβάζουμε ότι ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν υπέγραψε με το στούντιο της Lionsgate για να σκηνοθετήσει το «Stronger», την κινηματογραφική μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Stronger» του Τζεφ Μπόουμαν που έχασε και τα δύο του πόδια στο τρομοκρατικό χτύπημα της Βοστώνης το 2013.

Ο Μπόουμαν περίμενε την κοπέλα του στη γραμμή του τερματισμού όταν έσκασαν οι δύο βόμβες. Στο βιβλίο του εξιστορεί όχι μόνο τη φρίκη των στιγμών αμέσως μετά, αλλά και πώς ξαναβρήκε το κουράγιο του να αντιμετωπίσει τη ζωή και να είναι ένας από τους μάρτυρες κλειδιά στη δίκη του Τσερνάεφ.

david gordon green Stronger 607

Το σενάριο του «Stronger» υπογράφει ο ηθοποιός (και πρωτοεμφανιζόμενος σεναριογράφος) Τζον Πολόνο, ενώ την παραγωγή ανέλαβε το τρίο πίσω από την οσκαρική επιτυχία του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ «The Fighter»: οι Ντέιβιντ Χόμπερμαν, Τον Λίμπερμαν και Σκοτ Σίλβερ.

Το «Stronger» δεν είναι το μόνο κινηματογραφικό πρότζεκτ που βρίσκεται στα σκαριά και θα έχει ως θέμα την τραγωδία της Βοστώνης. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ έχει υπογράψει για να πρωταγωνιστήσει (και ίσως για να σκηνοθετήσει) το «Patriot’s Day» και υπάρχει και το «Boston Strong» που ακόμα ψάχνει σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή (μετά την αποχώρηση του Ντάνιελ Σπινόζα).

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στο Flix: «Χρειάζεσαι την άγνοια για να φτάσεις στην εξυπνάδα»

Πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του «George Washington», μέχρι τις weird comedy «Pineapple Express» και «Your Highness», τη στροφή με το «Joe» και το «Prince Avalanche» και το indie «Manglehorn», αρνείται να τυποποιηθεί σε είδος, ύφος και στυλ. Ενώ ταυτόχρονα, η κινηματογραφική του υπογραφή είναι ξεκάθαρη.

Περιμένουμε με ανηπομονησία να δούμε και το «Our Brand Is Crisis», που η Warner Bros διαφημίζει ως το «Argo» της χρονιάς, με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ.

Διαβάστε περισσότερα: