Buzz

Ο Βερν Τρόιερ ήταν μικρός μόνο στο μάτι

στα 10

Πέθανε στα 49 του χρόνια ο ηθοποιός που έμεινε γνωστός για το μέγεθός του, τον ρόλο του Mini-me στη σειρά ταινιών του Οστιν Πάουερς και αυτόν του καλικάντζαρου Γκρίπχουκ στον Χάρι Πότερ.

Ο Βερν Τρόιερ ήταν μικρός μόνο στο μάτι

«Μπορώ να παίξω τον πρωταγωνιστή. Μπορώ να είμαι ο action hero, απλά με έναν διαφορετικό τρόπο. Το σκέφτομαι πάντα με τη λογική του αν το βάλεις στο μυαλό σου μπορείς να το κάνεις.»

Ακόμη και ο ίδιος ο Βερν Τρόιερ παραδέχεται πως η ζωή του θα ήταν τελείως διαφορετική αν δεν είχε βρεθει ο Mini-me, ο ρόλος που υποδύθηκε στο «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me» του 1999 και το «Austin Powers in Goldmember» του 2002 και που τον έκανε διάσημο με τρόπους που κανείς δεν περίμενε να συμβεί σε έναν ηθοποιό με ύψος 81 εκατοστών.

Verne Troyer

Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε γεννηθεί με αχονδροπλασία, μια γενετική διαταραχή που συχνά προκαλεί νανισμό. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε μία φάρμα του Μίσιγκαν με τους γονείς του να τον αντιμετωπίζουν σαν οποιοδήποτε παιδί της ηλικίας του. Σε μία από τις πρώτες του συμμετοχές σε ταινία μεγάλου μήκους, ανέλαβε να κάνει τον κασκαντέρ για ένα μωρό εννιά μηνών, στο «Baby's Day Out» του Τζον Χιουζ το 1994.

Μετά την επιτυχία του στις δύο ταινίες της σειράς του Οστιν Πάουερς, συνεργάστηκε ξανά με τον Μάικ Μάγιερς στο «Love Guru» και παρόλη την απέχθεια του στο να υποδύεται ξωτικά και μικροσκοπικά πλάσματα του δάσους, δέχθηκε το ρόλο του καλικάντζαρου Γκρίπχουκ στο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος». Ενας από τους σημαντικότερους ρόλους του ήταν και στο «The Imaginarium of Dr. Parnassus» του Τέρι Γκίλιαμ το 2009.

Verne Troyer The Imaginarium of Dr. Parnassus

Verne Troyer Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος

Ο Τρόιερ, ο οποίος εδώ και χρόνια έδινε μάχη με την κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, την περασμένη εβδομάδα είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Πριν ένα χρόνο, είχε εισαχθεί σε ειδική κλινική αποτοξίνωσης.

«Ο Βερν ήταν ένας άριστος επαγγελματίας και ένας φάρος αισιοδοξίας για όσους είχαμε την τιμή να δουλέψουμε μαζί του. Είναι μια θλιμμένη μέρα, αλλά ελπίζω να βρίσκεται σε ένα καλύτερη μέρος. Θα μας λείψει πολύ», δήλωσε ο Μάικ Μάγιερς.