Buzz

Ραντεβού με τον Γιάννη Μπουτάρη! Δείτε πρώτοι το «Ενα Βήμα Μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη

στα 10

Ηταν η ταινία που δικαίως, συζητήθηκε περισσότερο απ οποιαδήποτε άλλη, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες, το Flix σας δίνει την ευκαιρία να τη δείτε πρώτοι, στην επίσημη πρεμιέρα της.

Ραντεβού με τον Γιάννη Μπουτάρη! Δείτε πρώτοι το «Ενα Βήμα Μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2010. Ο Γιάννης Μπουτάρης, κορυφαίος Ελληνας οινοπαραγωγός και απεξαρτημένος αλκοολικός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση και εξέχον μέλος της κοινωνίας των πολιτών, είναι στα 68 του ο αντισυμβατικός ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010.

Καθώς η χώρα αρχίζει να στροβιλίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου, ο Γιάννης Μπουτάρης μάχεται απέναντι σε ορατούς και αόρατους αντιπάλους.

2

Η ταινία, μία ντοκιμενταρίστικη οδύσσεια διάρκειας 10 εβδομάδων, παρακολουθεί και καταγράφει αυτό το ακραίο «παιχνίδι δύναμης» σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, η ταινία παρουσιάζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή της, αλλά και την ξεχωριστή κουλτούρα της πόλης του, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ιδιαιτερότητες και αντιφάσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας σε μια κρίσιμη και αποφασιστική στιγμή. Προβάλλοντας μια προσωπική ιστορία στο κοινωνικό της ανάλογο, η ταινία αναζητά τη συνάφεια εννοιών όπως αδιέξοδο, κρίση, εξάρτηση, εκλογές, απόφαση, απεξάρτηση. Η ιστορία του Γιάννη Μπουτάρη, η απεξάρτησή του, σαν αποτέλεσμα μιας ηθικής μεταστροφής μέσω της δράσης και της προσφοράς, μας δίνει το θάρρος να κοιταχτούμε στο καθρέφτη και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την αδυναμία σε δύναμη. Και τη δύναμη σε αγάπη.

2

Το φιλμ του Δημήτρη Αθυρίδη, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο σημαντικότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του πλανήτη, το IDFA του Αμστερνταμ και μας ενθουσίασε στην πρώτη του ελληνική προβολή στη Θεσσαλονίκη.

Μπορείτε να αντιληφθείτε το γιατί, δικεδικώντας μία από τις διπλές προσκλήσεις για την επίσημη πρεμιέρα του, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ (ώρα προσέλευσης 8.00), στον Κινηματογράφο Αθήναιον (Β. Σοφίας 124, Αμπελόκηποι).

Για να κερδίσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε ένα μέιλ στο win@flix.gr με τον τίτλο της ταινίας «Ενα Βήμα Μπροστά» στο θέμα και απαραίτητα το ονοματεπώνυμο κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με email, το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας.