Φεστιβάλ / Βραβεία

«Ενα Βήμα Μπροστά»: το ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Μπουτάρη ταξιδεύει για Αμστερνταμ!

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη για τη ζωή και το έργο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ.

«Ενα Βήμα Μπροστά»: το ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Μπουτάρη ταξιδεύει για Αμστερνταμ!

Στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ IDFA (Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Αμστερνταμ), το οποίο διεξάγεται από τις 14 έως τις 25 Νοεμβρίου θα κάνει την πρώτη του προβολή το «Ενα Βήμα Μπροστά». Η ταινία του Δημήτρη Αθυρίδη (προηγούμενο ντοκιμαντέρ του το «T4 Trouble and the Self Admiration Society») επιλέχθηκε στο τμήμα «Reflecting Images: Panorama».

Το «Ενα Βήμα Μπροστά» είναι ένα ιδιόρρυθμο, διαφορετικό ντοκιμαντέρ. Ακολουθώντας τις 10 εβδομάδες προεκλογικού αγώνα του Γιάννη Μπουτάρη (για τις δημοτικές εκλογές του 2010) εμβαθύνει στην ζωή, την προσωπική ιστορία του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά μέσα από αυτή προβάλει και το ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της κρίσης - είναι μόνο οικονομική ή πρόκειται για κρίση αξιών; Εκεί ο Γιάννης Μπουτάρης αποτυπώνεται ως φιγούρα μιας εσωτερικής σύγκρουσης (ο αγώνας του για απεξάρτηση από το αλκοόλ) και μιας πάλης του ατόμου απέναντι στον κρατικό μηχανισμό (αντισυμβατικός υποψήφιος μάχεται και νικά).

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να μην εξιστορήσει απλά γεγονότα, αλλά να εμπνεύσει έναν λαό που προς το παρόν βρίσκεται σε λήθαργο, απογοήτευση και κοινωνική παραίτηση. Ολα αυτά μας κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και ανυπομονούμε!

Η ταινία είναι μία συμπαραγωγή της Pan Entertainment και της ZDF / Arte.

Διαβάστε περισσότερα για την παραγωγή, τα γυρίσματα και τη διαδικασία δημιουργίας του ντοκιμαντέρ!

Θυμηθείτε την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Flix ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του περσινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.