Buzz

Κανένας Σάσα Μπαρόν Κοέν. Ο Ραμί Μαλέκ θα υποδυθεί τελικά τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen

στα 10

Επειτα από πολυετείς αναβολές, συνεχείς αλλαγές και οργιαστικές φημολογίες, ο ρόλος του Μέρκιουρι στο βιογραφικό «Bohemian Rhapsody» κατέληξε στον ανερχόμενο πρωταγωνιστή του «Mr. Robot».

Κανένας Σάσα Μπαρόν Κοέν. Ο Ραμί Μαλέκ θα υποδυθεί τελικά τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen

Πρόκειται ίσως για το biopic που συνοδεύτηκε με τις πιο θυελλώδεις φημολογίες μέσα στα τελευταία χρόνια: ο λόγος για την κινηματογραφική βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, με τίτλο «Bohemian Rhapsody», η οποία δείχνει να περνά επιτέλους στην τελική ευθεία έχοντας περάσει πρώτα από σαράντα κύματα.

Το σχέδιο μοιάζει να βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας εδώ και... αιώνες, με βασικότερο λόγο των συνεχών αναβολών την αναποφασιστικότητα των παραγωγών και των εναπομεινάντων μελών της μπάντας (οι οποίοι συνεργάζονται στενά με την παραγωγή) να καταλήξουν στον κατάλληλο ηθοποιό που θα υποδυθεί τον θρυλικό τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζακ Ο' Κόνελ θα είναι ο «κινηματογραφικός» Αλεξάντερ ΜακΚουίν

Rami Malek 607

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επικρατέστερη υποψηφιότητα ήταν εκείνη του ομολογουμένως ταιριαστού –τουλάχιστον εμφανισιακά– Σάσα Μπαρόν Κοέν, μια επιλογή που ωστόσο δεν συνάντησε ομόφωνη αποδοχή, ενώ στο τραπέζι έπεσαν και ονόματα όπως εκείνα του Μπεν Γουίσο και του Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Φαίνεται, όμως, πως το τοπίο έχει επιτέλους ξεκαθαρίσει, καθώς τον ρόλο του πληθωρικού μουσικού ανέλαβε πλέον επίσημα ο ανερχόμενος πρωταγωνιστής του «Mr. Robot», Ραμί Μαλέκ, ο οποίος, έχοντας αποσπάσει το φετινό βραβείο Εμμυ για καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική σειρά, είναι απολύτως εύλογο να αναζητά τον κατάλληλο κινηματογραφικό ρόλο που θα εξαργυρώσει το αναμφισβήτητο ταλέντο του και στη μεγάλη οθόνη.

Rami Malek 607

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αλλά συνεχίζονται και στο όνομα του ανθρώπου που θα ενορχηστρώσει τη ριψοκίνδυνη αυτή κινηματογραφική αποστολή: Ο Μπράιαν Σίνγκερ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβει τη σκηνοθεσία της ταινίας, και τα πράγματα είναι μάλλον πολύ κοντά σε μια συμφωνία, καθώς ο ίδιος ανακοίνωσε και τη συμμετοχή του Μαλέκ, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω. Κι αυτή ίσως είναι η κατάλληλη αλλαγή παραστάσεων που χρειάζεται ο Σίνγκερ για να βρει τον παλιό καλό εαυτό του, έπειτα από τις όχι και τόσο επιτυχημένες, πρόσφατες υπερηρωικές του περιπέτειες.

Οσο για το σενάριο, αυτό φέρει την υπογραφή του έμπειρου στις κινηματογραφικές βιογραφίες (και υποψήφιου για Οσκαρ) Αντονι ΜακΚάρτεν της «Θεωρίας των Πάντων».


Τα πράγματα, λοιπόν, εξελίσσονται πολύ πιο ενδιαφέροντα απ’ ό,τι περιμέναμε έπειτα από όλη αυτή την αναμονή. Απομένει να δούμε αν η ταινία θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην αντισυμβατική περσόνα του ήρωά της και δεν θα παραμείνει μια άτολμη αγιογραφία.

Διαβάστε ακόμη