Buzz

Αυτό που ο Μπεν Γουίσο θα παίξει τον Φρέντι Μέρκιουρι

στα 10

Ο μαραθώνιος για την ανεύρεση του ηθοποιοί που θα ενσαρκώσει τον frontman των Queen παραβγαίνει με το casting του «50 Shades of Grey» και μόλις προστέθηκε ένα νέο, απρόσμενο όνομα στη λίστα…

Αυτό που ο Μπεν Γουίσο θα παίξει τον Φρέντι Μέρκιουρι

«Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ έχει ειδοποιηθεί, πως αν θέλει το ρόλο είναι δικός του», δημοσίευε από «αξιόπιστες πηγές» η Daily Star πριν ένα μόλις μήνα. Μάλλον όμως ο Ράντκλιφ ειδοποιήθηκε και δεν τον ήθελε το ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι, του ηγέτη των Queen, στην επικείμενη κινηματογραφική βιογραφία του κι έτσι ο τέως Χάρι Πότερ διαγράφεται κι αυτό από τη λίστα.

Διαβάστε περισσότερα για την περιπέτεια του κάστινγκ για την κινηματογραφική ταινία γύρω από τους Queen εδώ.

Το biopic του Φρέντι Μέρκιουρι είχε ξεκινήσει πριν ενάμισι περίπου χρόνο, ως προσωπικό πρότζεκτ του Σάσα Μπάρον Κόεν, και, έτσι όπως το είχε φανταστεί ο αιρετικός βρετανός κωμικός, θα ήταν μια τσαλακωμένη, ξέφρενη και οπερατική βιογραφία που θα ταίριαζε στη φαντασμαγορική και τραγική ζωή του frontman των Queen. Μόνο που τα εναπομείναντα μέλη της μπάντας αλλά και η οικογένεια του Μέρκιουρι διαφώνησαν, εκφράζοντας την επιθυμία τους η ταινία να είναι πιο φιλική στο μέσο θεατή χωρίς αδρές γραμμές γύρω από την ομοφυλοφιλία του Μέρκιουρι αλλά και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του πριν πεθάνει από AIDS.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς το συγκρότημα απέρριψε τη συμμετοχή του Σάσα Μπάρον Κόεν στο biopic για τον Φρέντι Μέρκιουρι και τους Queen.

Μαζί με τον Κόεν, αποχώρησαν από το πρότζεκτ και ο Πίτερ Μόργκαν (ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος του «Frost/Nixon», της «Βασίλισσας» και του «Rush»), αλλά εξαφανίστηκαν και οι φήμες για τους πιθανούς σκηνοθέτες της ταινίας (ανάμεσά τους ο Ντέιβιντ Φίντσερ και ο Τομ Χούπερ).

Ο Μπράιαν Μέι, ο κιθαρίστας της μπάντας εξήγησε ότι «το συγκρότημα, βλέποντας τις τελευταίες τρεις ερμηνείες του Σάσα Μπάρον Κόεν, στα ‘Ο Δικτάτορας’, ‘Les Miserables’ και ‘Hugo’, συνειδητοποίησε ότι η προσωπικότητα του ηθοποιοί ήταν έντονη μέσα στην ταινία κι ότι σ’ ένα φιλμ για τον Φρέντι αυτό θα προκαλούσε αντιπερισπασμό. Θέλουμε ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Φρέντι να κάνει το κοινό να πιστέψει ότι είναι ο Φρέντι.»

Κι έτσι τώρα οι Queen, οι οποίοι, όπως είναι προφανές, ασχολούνται ενεργά με κάθε πτυχή της ταινίας, βρήκαν έναν ηθοποιό κατά τη γνώμη τους πιο… άχρωμο; Πιο χαμαιλεοντικό; Τον Μπεν Γουίσο που, τελευταία, είδαμε ως «Q» στο «Skyfall» και ανυπομονούμε να δούμε στο «The Zero Theorem» του Τέρι Γκίλιαμ. Αυτή δε θα είναι η πρώτη επαφή του Γουίσο με τη μεταφορά ενός μουσικού ινδάλματος στο σινεμά, αφού είχε υποδυθεί τη μια από τις πλευρές του πολυπρισματικού Μπομπ Ντίλαν στο «I’m Not There.» του Τοντ Χέινς το 2007.

Βέβαια ο Μπεν Γουίσο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα τη φήμη. Απ’ ό,τι φαίνεται, «έχει ειδοποιηθεί πως αν θέλει το ρόλο είναι δικός του». Και περιμένουμε το επόμενο κεφάλαιο…

Διαβάστε ακόμη: