Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Δάφνη Ματζιαράκη υποψήφια για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με το «4.1 Miles»

στα 10

Εχοντας κερδίσει ένα από τα σπουδαστικά Οσκαρ της χρονιάς, το μικρού μήκους φιλμ της φοιτήτριας του Μπέρκλεϊ βρίσκεται ανάμεσα στις 5 ταινίες που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας.

Flix Team
Η Δάφνη Ματζιαράκη υποψήφια για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με το «4.1 Miles»

Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, το «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη είναι υποψήφιο στην κατηγορία του Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου υποψήφιοι για το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster»

To «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη αφηγείται την ιστορία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενός καπετάνιου των Λιμενικών Αρχών της Λέσβου στην προσπάθειά του να σώσει τους πρόσφυγες που διασχίζουν την απόσταση ανάμεσα στα παράλια της Τουρκίας και της Ελλάδας με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Ξεκινώντας μια θριαμβευτική πορεία, από τη διάκριση με το σπουδαστικό Οσκαρ το Σεπτέμβριο του 2016 και τη φεστιβαλική του πορεία, το φιλμ βρίσκεται τώρα ανάμεσα στις 10 ταινίες μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο που θα διεκδικήσουν μια θέση στην τελική πεντάδα της κατηγορίας του Οσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας, φέρνοντας στο προσκήνιο όχι μόνο τη δημιουργό του, αλλά και το προσφυγικό ως ένα από τα κρίσιμα θέματα παγκοσμίως.

Δείτε εδώ το βραβευμένο με το σπουδαστικό Οσκαρ «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη

4.1 Miles

Οπως επισημαίνει και η ίδια η Δάφνη Ματζιαράκη στο κείμενο που συνοδεύει την ταινία της σε ανάρτηση στη New York Times:

«Κάνοντας αυτήν την ταινία, με εξέπληξαν οι λεπτές γραμμές που μας χωρίζουν, οι στιγμές που οι διαδρομές μας συναντιούνται και κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον για πρώτη, ίσως και για τελευταία φορά. Η ταινία καταγράφει την κρίσιμη στιγμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, εκεί όπου ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, φόβους ή προετοιμασία, κάποιοι άνθρωποι θα ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να σώσουν ένα ξένο.»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη Δάφνη Ματζιαράκη και τη μεγάλη της επιτυχία να κερδίσει ένα από τα σπουδαστικά Οσκαρ του 2016

4.1 Miles

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει φέτος στις 26 Φεβρουαρίου του 2017 στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

4.1 Miles

Διαβάστε ακόμη:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.