Buzz

Δείτε το βραβευμένο με το σπουδαστικό Οσκαρ «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη

στα 10

Μετά τη βράβευσή του με το σπουδαστικό Οσκαρ και την προβολή του στο Φεστιβάλ του Τελιουράιντ, το «4.1 Miles» κυκλοφορεί ελεύθερο, υπενθυμίζοντας πως η προσφυγική κρίση δεν τελειώνει με ευχές και συμφωνίες.

Δείτε το βραβευμένο με το σπουδαστικό Οσκαρ «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη

«Πέρασα τρεις εβδομάδες πάνω στο σκάφος του Λιμενικού στη Λέσβο με καπετάνιο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Εναν άνθρωπο που με έκανε να δω τη ζωή αλλιώς λόγω του κουράγιου, της δύναμης, του ήθους, της αφοσίωσης και της καλοσύνης του. Το αποτέλεσμα είναι το ντοκιμαντέρ μου, με τίτλο "4.1 Miles" στο οποίο ο Κυριάκος είναι ο κεντρικός ήρωας.»

Η Δάφνη Ματζιαράκη, νεαρή δημοσιογράφος που ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Μπέρκλεϊ κέρδισε με το «4.1 Miles» ένα από τα φετινά φοιτητικά Οσκαρ που δίνονται κάθε χρόνο σε σπουδαστές αμερικανικών πανεπιστημίων, καταγράφοντας τις μικρές ή μεγάλες τραγωδίες που εκτυλίσσονται καθημερινά στη Μεσόγειο.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη Δάφνη Ματζιαράκη και τη μεγάλη της επιτυχία να κερδίσει ένα από τα σπουδαστικά Οσκαρ του 2016

To «4.1 Miles» έκανε τη φεστιβαλική του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τελιουράιντ το Σεπτέμβριο που μας πέρασε και τώρα βρίσκεται online στο site της εφημερίδας New York Times. Δείτε το εδώ:

4.1 Miles from The New York Times - Video on Vimeo.

Σε άρθρο που συνοδεύει το ντοκιμαντέρ η Δάφνη Ματζιαράκη σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, εμπνεόμενη από την αυτοθυσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του ήρωα της:

«Και αυτό γεννά ερωτήσεις σχετικά με τη συλλογική μας ευθύνη - τις επιλογές που κάνουμε για τον εαυτό μας και για τους άλλους. Δεν αντιμετωπίζουμε όλοι την προσφυγική κρίση με την ίδια αμεσότητα όπως ο λιμενοφύλακας που βλέπουμε εδώ. Αλλά καθώς ο κόσμος μας γίνεται πιο βίαιος, όλοι αντιμετωπίζουμε μια επιλο΄γη - θα δρούσαμε όπως αυτός για να σώσουμε τη ζωή ενός ξένου; Η θα γυρίζαμε το κεφάλι;»

Διαβάστε όλο το άρθρο της Δάφνης Ματζιαράκη εδώ.