Φεστιβάλ / Βραβεία

Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου υποψήφιοι για το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster»

στα 10

Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Οσκαρ, με το σενάριο του «The Lobster» ανάμεσα σε αυτά που θα διεκδικήσουν το χρυσό αγαλματάκι.

Flix Team
Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου υποψήφιοι για το Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster»

Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου είναι και πλέον επίσημα υποψήφιοι για το Οσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για το «The Lobster» όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Αμερικανική Ακαδημία.

Μετά από μια πορεία που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Καννών του 2015 και τη βράβευσή του με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, την έξοδό του στις αίθουσες του κόσμου (με σημαντική επιτυχία στην Αμερική σε μικρό και ανεξάρτητο κύκλωμα), τη βράβευσή του στα Ευρωπαϊκά Βραβεία για το σενάριο του και την επισήμανσή του από αρκετές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που τέλειωσε, το «The Lobster» φτάνει και στα Οσκαρ, δικαιώνοντας για ακόμη μια φορά το όνομά του δημιουργού του.

Διαβάστε ακόμη: Η Δάφνη Ματζιαράκη υποψήφια για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους με το «4.1 Miles»

lobster 607

Επτά χρόνια μετά τον «Κυνόδοντα» που έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος - με αγγλική ταινία πλέον, θα διεκδικήσει, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του στα σενάρια, Ευθύμη Φιλίππου το Οσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Τα υπόλοιπα τέσσερα πρωτότυπα σενάρια που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ είναι τα σενάρια του «Hell or High Water», του «La La Land», του «Manchester by the Sea» και του «20th Century Women».

Διαβάστε ακόμη:

Tags: The Lobster