Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Α' Ανδρικός Ρόλος

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2015 / Οι προβλέψεις του Flix: Α' Ανδρικός Ρόλος

Φέτος είναι μια από εκείνες τις χρονιές που οι άντρες πρωταγωνιστές είχαν την τιμητική τους.

Δεκάδες συγκλονιστικές ερμηνείες διαφορετικών ειδών, αφήνοντας μάλιστα απ' έξω απο την κούρσα, έως και άδικα, δυνατές περιπτώσεις: τον Τζέικ Τζίλενχαλ για το «Nightcrawler», τον Τομ Χάρντι για το one man show του «Locke», τον Ντέιβιντ Ογιελόουο (με ηχηρές, μάλιστα, διαμαρτυρίες για ρατσιστικές επιλογές) του «Selma».

Δεν είναι, ωστόσο, ότι κάποιος από τους πέντε υποψήφιους δεν αξίζει τη θέση του. Απλώς, εδώ και καιρό, έχουν διαμορφωθεί τα δυο φαβορί. Πρώτος, οπωσδήποτε, ο Εντι Ρέντμεϊν που στο ρόλο του Στίβεν Χόκινγκ στο «Η Θεωρία των Πάντων», έδωσε μια ερμηνεία που υπερβαίνει τη σωματική μίμηση και κινείται με το πρόσωπο, τα μάτια, την εσωτερική δύναμη. Το γεγονός, βέβαια, ότι ο ρόλος βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο, με σωματική αναπηρία κι ότι έχει τη σφραγίδα έγκρισης όχι οποιουδήποτε, αλλά του ίδιου του Στίβεν Χόκινγκ, καθόλου δε βλάπτει τις πιθανότητες του Εντι Ρέντμεϊν που μάλλον θα φύγει από την αποψινή τελετή με το χρυσό αγαλματάκι στο χέρι, εκεί όπου ήδη κράτησε το BAFTA και τη Χρυσή Σφαίρα.

Ζήστε τα Οσκαρ 2015 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

theory of everything 607 Η Θεωρία των Πάντων

Εάν κάποιος απειλήσει τον Εντι Ρέντμεϊν, θα είναι ο Μάικλ Κίτον, σε μια εκπληκτική ανατροπή της καριέρας του, ερμηνεύντας τον κεντρικό ρόλο στο «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Ο παλαιότερα κωμικός, εμπορικός ηθοποιός, με προϋπηρεσία σε υπερ-ηρωικές ταινίες (βλ. Μπάτμαν), συγκεντρώνει τεράστιο ρεύμα αυτές τις μέρες, μαζί με ολόκληρη την ταινία και τις 9 υποψηφιότητές της, οπότε δεν αποκλείεται να είναι ο ίδιος κι ολόκληρο το «Birdman» ο θριαμβευτής της Απονομής.

BIRDMAN 607 Birdman

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα χαμογελάσουν συγκρατημένα ή γενναιόδωρα στην κάμερα, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς περιμένοντας μια επόμενη φορά που είναι βέβαιο ότι δε θα αργήσει, ο Μπράντλεϊ Κούπερ περιμένοντας... μια υποψηφιότητα του χρόνου, αν συνεχίσει το σερί της τελευταίας τριετίας κι ο Στιβ Καρέλ υπερήφανος γιατί απέδειξε ότι έχει βάθος και εμβέλεια (και) ως δραματικός ηθοποιός.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου:

Η 87η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί για 18η συνεχόμενη χρονιά, live & αποκλειστικά, από τα κανάλια novacinema την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 2 το πρωί. Το Flix.gr θα κάνει live blogging με ό,τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το Dolby Theater όλο το βράδυ. Ζήστε τα Οσκαρ με τη nova και το Flix!

Οι προβλέψεις του Flix:

Tags: oscars 2015